Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Menderes Türel'in Almanya'daki programları sırasında ziyaret ettiği Bild gazetesi, yayımladığı haberde, özellikle deniz tatili planlayan çocuklu Alman ailelerin bu yıl rezervasyon yapma konusunda çok çekimser kaldıkları ve kararlarını son anda verecekleri tespitinde bulundu.

Almanya'nın günlük gazetelerinden Bild'in haberinde, son anda karar vermek isteyen çocuklu aileler için İspanya ve Portekiz'de tatilin hem çok pahalı olduğunu hem de bu ülkelerde tam doluluk yaşandığı hatırlatıldı.

2 çocuklu bir ailenin aynı şartlarda Türkiye'de yüzde 40 daha ucuza tatil yapabileceği belirtilen haberde "Buradaki mükemmel fiyat ve hizmet oranı, başka bir destinasyonda bulunamaz" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de yapılacak tatil konusunda Almanya'nın önde gelen tur operatörlerinin görüşlerine de yer verilen haberde FTI tur operatörünün Ürün Müdürü Sven Schikarsky'nin şu sözleri aktarıldı:

"Çocuklu aileler için Türkiye'nin sunabildiği fiyat ve hizmet oranı, başka hiçbir ülke tarafından sunulamaz. Üstelik farklı konaklama çeşitlerindeki yüksek kalite seviyesi ve otellerde çocuklara sunulan animasyon, kreş ve bakım gibi altyapı da başkaları tarafından bu cazip fiyatlarla sunulamıyor."

Antalya ve Türkiye'nin turizm açığını son dakika rezervasyonları ile dolduracağına işaret edilen haberde, "İspanya ve Portekiz gibi ülkelerdeki yatak kapasitesi dolmak üzere ve bu olduğunda Türkiye satışları bir anda artacak" değerlendirmesi yapıldı. 

Haberde, Alman tur operatörlerinin Türkiye'deki otellerin indirimlerini müşterilerine birebir yansıttığı ve bunun satışlara etki edeceği bildirildi.

Bild gazetesinin haberinde, "Çocuklu aileler için İspanya hem pahalı gelebilir hem de arzu edilen konumdaki oteller bulunamayabilir ancak Türkiye'de birinci sınıf tesisler, inanılmaz düşük fiyatlarla hazır bekliyor. Hem de deniz manzaralı" ifadelerine yer verildi.