ALMAN HEYET, VALİ KOCATEPE'Yİ ZİYARETTİ
Gazi Kışlası'ndaki incelemelerini tamamlayan Almanya'nın Schleswig Holstein Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Breitner ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti. Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar’ın da hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kocatepe, Bakan Breitner’e kentin ünlü ceviz oyma sandığından hediye etti.
Vali Kocatepe, "Alman askerlerini misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. İnşallah ileride buralarda turist olarak görmek arzusu ile iyi duygularla ayrılması için bize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Vali Kocatepe’ye kol saati hediye eden Bakan Breitner ise gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kahramanmaraş ziyaretiyle ilgili soruyu konuk Bakan, şöyle cevapladı: "Buradaki askerlerimizin çok iyi durumda olduklarını gördük. Burada herkes dört dörtlük bir konumda yaşadığını anlattı. Bu misafir severlikten kaynaklanan bir olay. Kahramanmaraş halkına da teşekkür ediyoruz. Buradaki Alman askerlerimiz kendilerini misafir olarak değil, burada arkadaş olarak görüyorlar. Bunları da sizlere borçluyuz" diye konuştu.
Almanya’nın Hamburg kentinde 21 Aralık’ta 'Rote Flora' Kültür Merkezi'nin kapatılmasının ardından başlayan gerginlikte kentin bazı bölgelerinin 'tehlikeli bölge' ilan edilmesiyle başlayan olaylı protestoların sorulması üzerine Bakan Breitner, şunları kaydetti:
"Ben Hamburg’un komşusuyum. Hamburg’ta verilen kararları gayet iyi anlayabiliyorum. Zaten Hamburg, bu konularda çok tecrübeli bir şehir. Hamburg, çok karışık bir şehir. Nüfusu yüksek bir şehir. Bu yüzden, orada kargaşalar olabiliyor. Bir de çok kültürleri içinde barındıran bir yer. Bu nedenle gelenek gibi bir şey oldu. Zaten Almanya’da insanların toplanması bir araya gelmesi bir nevi özgürlüğün bir fiyatı. Biz bunu sağlamak zorundayız. Tabi ki bunun bazı bedelleri de olabiliyor. Fakat, toplanma ve eylem yapma özgürlüklerinin tabi ki sınırlarının da olması gerekir. Tabi ki bu şiddet uygulamalarından sorumlu olan mahkemeler var. Şiddetin bu düzeye gelmemesi için emniyet önlemlerinin alınıyor."
Açıklamaların ardından konakladıkları otele geçen Alman heyetin yarın sabah kentten ayrılacağı öğrenildi.