ALMANYA'nın Geretsried kentinde sigortacılık yapan 37 yaşındaki Katrin Schlink, boşandığı eski eşi tarafından kaçırıldığını iddia ettiği ikiz erkek çocukları polis tarafından bulununca, onları görmek için Mersin'e geldi.
Sigortacı Katrin Schlink ile Mersinli eşi 40 yaşındaki Volkan Murat Karakuş, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmalarının ardından 10 yaşındaki ikizleri Nico Deniz ile Kevin Volkan'ın velayetleri, anne ve babaya müşterek olarak verildi. Boşandığı eşinin de izniyle 2012'de çocuklarıyla birlikte memleketi Mersin'e tatile gelen Volkan Murat Karakuş,  bir daha geri göndermedi. Bunun üzerine Katrin Schlink Mersin'e gelerek Karakuş hakkında Mersin 5'inci Aile Mahkemesi'nde 14 Aralık 2012'de 'Uluslararası çocuk kaçırma iadesi' davası açtı. Mahkeme, ilk duruşmada çocukların 'mutat meskenine iadesine' hükmetti. Yargıtay 2'nci Dairesi de yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Volkan Murat Karakuş bunun üzerine, karar düzetme istemiyle aynı daireye başvurdu. İstemi bir süre önce görüşen Yargıtay, babanın isteğini reddederek, yerel mahkemenin kararını yerinde bularak çocukların Alman anneye verilmesine hükmetti.
GEÇEN AY ÇOCUKLARINI ALMAYA GELDİ, EVDE KİMSEYİ BULAMADI
Yargıtay'ın bu kararı üzerine 30 Ekim'de çocuklarına kavuşma heyecanıyla Mersin'e gelen Katrin Schlink, Mersin 3'üncü İcra Memurluğu görevlisi, pedagog, annenin avukatları polis eşliğinde Volkan Murat Karakuş'un, davada belirttiği merkez Yenişehir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki adrese gitti. Ancak baba ile çocuklar bulunamadı. Karakuş hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.
BABA VE ÇOCUKLAR TATİL SİTESİNDE BULUNDU
Suç duyurusunun ardından çalışma başlatan polis, baba Volkan Murat Karakuş'u merkez Mezitli İlçesi'ne bağlı Tece Mahallesi'ndeki bir tatil sitesinde dün akşam saatlerinde buldu. Polisler baba Volkan Murat Karakuş ile 10 yaşındaki ikizleri Nico Deniz ile Kevin Volkan'ı Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirirken, Katrin Schlink'in avukatı Sahra Düzgün Tucel'e de haber verildi. Çocukların bulunması üzerine 3'üncü İcra Mahkemesi, bir icra memuru ve adliyede görevli bir pedagogu Emniyet'e gönderdi.
ÇOCUKLAR BABADAN AYRILMAK İSTEMEDİ
Volkan Murat Karakuş'un ifadesi alındıktan sonra avukat ve pedagog gözetiminde 10 yaşındaki ikizleri Nico Deniz ile Kevin Volkan'ın ifadeleri alındı. Çocuklar ifadelerinde annelerine gitmek istemediklerini söyleyince 5717 Sayılı Kanun 22'nci maddesi gereceğinde çocukların anneye verilmesi geçici olarak ertelendi.
Emniyetten çıkan anne Katrin Schlink'in avukatı Sahra Düzgün Tucel, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşme gereği çocukların psikolojik durumu açısından icranın ertelendiğini belirterek, "Bu süreç çocuklar için hassas bir süreç. Bu nedenle uluslararası anlaşma gereği çocukların teslimi geçici bir süre ertelendi. Anne geldiğinde baba çocukları gösterecek. Hukuki süreç devam ediyor" dedi.
IRKÇILIK YAPTILAR
Tucel'in ardından Emniyetten ikizleri Nico Deniz ve Kevin Volkan ile birlikte çıkan Volkan Murat Karakuş da kaçırma iddialarını kabul etmedi. Karakuş, yaşadıkları nedeni ile çok üzgün olduğunu ifade ederek, "Eski eşim Alman televizyonuna çıkarak, 'Çocuklarım kaçırıldı' dedi. Aslında kendisi hem telefonlarımı hem de adresimi çok iyi biliyor. Yalan dolanlarla, 'Kızıp çocuklarım kaçırıldı' dedi. Aslında benim çocuklarım orada defalarca dövüldü, şiddet gördü. Orada kimsenin umurunda olmadı. Alman Aile Bakanlığı'na defalarca yazı yazdım. Fakat onlar eski eşimin evine kahve, çay içmeye gittiler. Biz anlaşamadığımız için ayrıldık. Bu seferde çocuklarımı benden ayırmak istediler. Oranın kanunlarını kullanarak, özellikle Türk olduğum için ırkçılık yaparak, bana maddi manevi her türlü şiddeti gösterdiler" diye konuştu.
'ÇOCUKLAR ŞİDDET GÖRÜYORDU'
Eski eşinin çocuklarına şiddet uyguladığını da ileri süren Volkan Murat Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eski eşim hakkında dolandırıcılıktan da dava açmıştım. Kendi satın aldığım evimden atıldım. 2.5 ay Almanya gibi bir yerde kendi arabamın içinde yatıp kalktım. Çocuklarıma ulaşamadım. En son mahkemede ise çocukların şiddet gördüğünü söyleyerek rapor alınmasını istedim. Hakim bana 'En çok birkaç kez vurmuştur' dedi. Benim Alman vatandaşlığım olduğu halde ben Türk olduğum için bana her türlü ırkçılığı yaptılar. Benim savaşım sadece çocuklarımı korumaktır. Bir daha dövülmesini, tekmelenmesini istemediğim için çocuklarımla buradayım. Ben çocuklarımı kaçırmadım. Benim ki koruma iç gücüsüdür. Çocuklar burada kalmak istiyor. Dövüldükleri aynı ortama dönmek istemiyorlar. Çocuklarım anne tarafından şiddet gördükleri için gitmek istemiyorlar."
'BABAMIZI ÇOK SEVİYORUZ'
Babalarının ardından konuşan Nico Deniz ile Kevin Volkan da "Babamda kalmak istiyoruz. Annemiz bize hiç yemek vermezdi, banyo yaptırmazdı. Babamıza gitmek istediğimiz de ise hiç gidemedik. Burada kalmak istiyoruz. Çünkü babamızı daha çok seviyoruz. Burada arkadaşlarımız var. Burada güzel bir hayat yaşıyoruz"diye konuştu.
ALMAN ANNE MERSİN'E GELDİ
Eski eşi Volkan Murat Karakuş ile çocukları Nico Deniz ve Kevin Volkan'ın dün gece bulunduğunun haber verilmesi üzerine anne Katrin Schlink, bugün çocuklarını görmek için Mersin'e geldi.