ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde 28 Aralık 2011 günü savaş uçaklarının bombalaması sonucu 34 kişinin yaşamını yitirdiği Ortasu ile Gülyazı Köyü'nde sabah erken saatlerinde çok sayıda evde arama yapıldı. Sınır hattına çarşamba günü yürüyen protestocu grubun askeri araç ve silahları tahrip ettiği olay nedeniyle yapılan aramada, bombardımandan sağ kurtulan Servet Encü’nün de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.
Gülyazı Taktik Alay Komutanlığı'na bağlı çok sayıda asker, saat 04.00 sıralarında Gülyazı ile Ortasu Köyü'nde operasyon düzenledi. Çarşamba günü Türkiye-Irak sınır hattına tel örgü çekilmesini protesto için yapılan gösteride çıkan ve bazı askeri araçlar ile silahların tahrip edildiği, 1 kişinin ağır yaralandığı olay nedeniyle, iki köyde çok sayıda ev arandı. Köylüler askerlere tepki gösterirken, arama işlemi yaklaşık 4 saat sürdü. Gözaltına alınan 4 şüpheli arasında, iki yıl önce 34 kişinin yaşamını yitirdiği hava saldırısından sağ kurtulan Servet Encü de bulunuyor.
Köylüler, gözaltına alınan kişilere kötü muamele yapıldığını ileri sürerken, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da devreye girdi. Twitter'daki hesabından, saat 04.00'te toplu arama emrini askere kimin verdiğini soran Hasip Kaplan, şunları yazdı:
"Savcılık mı, Valilik mi, yoksa paralel iş mi? Açıklayın. Roboski'de topluca insan öldürmeyi, insanlık suçu işlemeyi zorunlu hata görenler, zorunlu aramadalar. Hükümetle defalarca görüştük; 'Sınır kapısı açın, sınır ticareti geliştirin kökten çözün, bir KHK yeter' dedik ötelediler. Roboski'de adaletten kaçan ağır müebbetlik zihniyet, baskı, tahrik, gerginlik kaşımakta. İçişleri Bakanlığı'nı aradık, bu saatte özel kaleme ulaşılabiliyor, adli bir karar izlenimi var. Bakanla görüşmeye çalışıyoruz. Roboski toplu araması adli karar ise, HSYK sonrası, Adalet Bakanı bilgisi dahilinde mi, değil mi? Bakacağız. Roboski halkı çocukları dokunulabilir, bakan çocukları dokunulmaz, bu nasıl zihniyet."