Ulaştırma Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan’ın denizciliğe yönelik projeleri Turizm’de Antalya’yı şaha kaldıracak. Turizm çalışanlarına 12 ay süreyle çalışma imkanı sağlanması yönünde çalışmalar başladı ve çalışanlar 250 lira taksitle ev sahibi yapılacak.

Antalya turizmde yeni projelere hazırlanıyor. Deniz taşımacılığına yönelik projeler ile Antalya önemli bir çekim merkezi olacak. Ulaştırma Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan’ın projeleri hem turizmcilerde hem de sektörde çalışanlara büyük heyecan uyandırdı.

Altın Portakal Yat Limanı Geliyor

Bakan Lütfi Elvan’ın Antalya için dev projeleri açıkladığı lansmanda ilk kez görücüye çıkan yat limanı Antalya’nın simgesi olan portakal şeklinde tasarlandı. İsmi de Altın Portakal olarak belirlendi. Antalya Altın Portakal Yat Limanı için 1400’e yakın yat bağlama kapasitesi planlanıyor. Liman sadece yat bağlama alanı olarak kullanılacak, üzerinde yapılaşma olmayacak. Yer tespiti yapılan liman sayesinde Antalya’ya üst gelir grubundan turistler akın edecek.

Demre ve Lara’ya Kruvaziyer Liman

Altın Portakal Yat Limanı dışında Antalya için Lütfi Elvan’ın iki önemli projesi daha var. Bunlar da Lara ve Demre de inşa edilecek kruvaziyer limanları. Ayrıca ihtiyaç olması halinde diğer ilçelerde de yat limanları planlanacak.

Antalya ve Kapadokya Arasında “Turizm Treni”

Turizme en büyük desteği demiryolu sağlayacak. Antalya’dan Kayseri’ye uzanacak hızlı tren hattı ile Antalya ile Kapadokya buluşacak. Böylece turistlerin iki önemli turizm durağı arasındaki ulaşımları kolaylaşacak. Ayrıca Antalya – Eskişehir hızlı tren hattı ile İstanbul ve Ankara’dan Antalya’ya en kolay yoldan bağlantı kurulacak.  

Turizmde 12 Ay Atağı

Bakan Lütfi Elvan’ın turizm sektöründe çalışanların yüzünü güldürecek girişimleri de oldu. Lütfi Elvan, turizm çalışanlarının 12 aylık süre içinde yaklaşık 7 ay çalıştıklarını ve 5 ay işten çıkartılıp sezon öncesinde yeniden işe alındıklarını belirterek, "Bu konuyu Sayın Başbakanımızla konuşup tartıştık. Çalışanların kesintisiz 12 ay hizmet verebilmesi için  gerekli altyapıyı oluşturacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla da görüştük. Bir çalışma yaptılar , değişik alternatifler var. Bu alternatifleri otel sahiplerimizle oturup konuşacağız ve onların da evet diyeceği bir alternatifi uygulamaya koyacağız ki çalışanlarımız 4-5 aylık süreçte açıkta kalmasınlar" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın konuyla ilgili çalışmayı sürdürdüğü ve önümüzdeki günlerde detaylarının netleşeceği belirtiliyor.

Sektör Çalışanlarına Ev Müjdesi

Elvan’ın turizm çalışanlarına yönelik çok önemli bir müjdesi de var. Turizm çalışanları TOKİ ile yürütülecek proje kapsamında ev sahibi olacak. Uygun ödeme koşulları ile çalışanların ev almasının önü açılacak. 250 lira taksitle konut imkanından turizm çalışanları, dar gelirliler ve emekliler başta olmak üzere 200 bin kişi yararlanacak.

Kaynak : Haber7