Kısa bir süre içinde açılması planlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahındaki emlak projeleri şimdiden kazandırmaya başladı.

İstanbul'un trafik çilesine çözüm olması beklenen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Nisan ayında açılacak olan 3.Boğaz Köprüsü, bulunduğu bölgedeki emlak fiyatlarını şimdiden hareketlendirmeye başladı. 3. Boğaz Köprüsü'nde çalışmalarda artık sona yaklaşıldı.

FİYATLAR ARTMAYA BAŞLADI

Beykoz'un Poyrazköy semti ile Sarıyer'in Garipçe köyü arasında inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü bulunduğu güzergahtaki gayrimenkul fiyatlarını da şimdiden harekete geçirmiş durumda. Her iki ilçede de fiyatlar artmaya başlarken, köprünün hizmete girmesiyle beraber yükselişin de devam edeceği düşünülüyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün güzergahı üzerinde yer alan Beykoz ve Sarıyer'deki gayrimenkul piyasası şöyle:

BEYKOZ

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Anadolu yakasındaki ayağının yer aldığı Beykoz'da şimdiden ev ve arsa fiyatları yükselmeye başladı. Satılık dairelerin ortalama metrekare fiyatlarının 1500 TL olduğu ilçede, arsalarda metrekare birim fiyatı ise 8 -10 bin avro seviyelerinde. Beykoz 2B tipi arazilerin fazla olması nedeniyle yatırımcıların hedefi olurken, özellikle Karlıtepe'deki arsalar büyük ilgi görüyor.

SARIYER

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Avrupa yakasındaki ayağı Sarıyer'e bağlı Garipçe köyünde bulunuyor. İstanbul'un en eski ve en pahalı yerlerinden Sarıyer'de fiyatlar köprünün etkisiyle daha da yükseldi. Kemerburgaz ve Göktürk civarındaki konutlarda metrekare fiyatlarının 4000 - 4500 TL seviyelerine olduğu Sarıyer'de arsalar fiyatları ise metrekare birim fiyatı olarak 10 bin dolara civarında. Sarıyer'in 3.Köprü'ye ev sahipliğinin yanı sıra 3-Havalimanı'na da yakın olması, ilçeyi önümüzdeki yılların en çok talep görecek yerlerinden birisi yapıyor.

ZEKERİYAKÖY

3.Köprü'nün bağlantı yollarının geçeceği yerlerden birisi de Zekeriyaköy. Sarıyer'e bağlı olan semte özellikle üst segment yatırımcıların ilgisi her geçen gün artıyor. Zekeriyaköy'de arsa metrekareleri 1500-2000 dolar civarındayken, konut fiyatları ise 700 bin lira ile 2 milyon lira arasında değişiklik gösteriyor.

KAĞITHANE

Kağıthane hem 3.Köprü hem de 3.Havalimanı bağlantı yollarının kesişme noktasında yer alıyor. Konut fiyatlarının 350 bin liradan başlayıp 2 milyon 500 bin liraya kadar çıktığı ilçede arsa fiyatları da 7 - 8 bin dolar seviyelerinde. Özellikle Cendere yolu üzerindeki eski fabrika binalarının yerine yükselen yeni projeler oldukça popüler.

ÇEKMEKÖY-SANCAKTEPE

3.Köprü'nün Anadolu yakasındaki son çıkış noktası Çekmeköy'de bulunuyor. İstanbul'un son zamanlarda gelişmekte olan yerlerinden olan Çekmeköy-Sancaktepe bölgesi 3.Köprü bağlantı yollarının yanı sıra 2016 yılının ortalarında metroya da kavuşacak.
Ulaşım açısından oldukça gelişim gösterecek olan bölgede konut fiyatları 250 bin lira ile 4 milyon lira arasında değişiyor. 2016'nın ilk aylarında hizmete girecek 3.Köprü ve Üsküdar-Sancaktepe metrosuyla beraber ulaşım sorunu ortadan kalkacak olan Sancaktepe'de de fiyatlar yükseldi. Arsa metrekare fiyatlarının 2500-3000 dolar seviyelerinde olduğu ilçede, konut projelerindeki fiyatlar ise 200 bin liradan başlıyor ve 1,5 milyon liraya kadar çıkıyor.

BAŞAKŞEHİR-KAYAŞEHİR

Çalışmalarında sona yaklaşılan 3. Köprü'nün gayrimenkul fiyatlarını etkileyeceği noktalardan birisi de Başakşehir - Kayaşehir bölgesi. Bağlantı yolları inşaatlarının son hızıyla sürdüğü bölgede fiyatlar da yükselmeye başladı. Başakşehir'deki arsaların metrekareleri 3-4 bin dolardan başlarken, bölgedeki konut projelerinde fiyatlar 200 bin lira 2,5 milyon lira arasında değişiyor.