Fransa'nın Cannes kentindeki MIPIM 2016'da İstanbul'un mega projeleri konuşuldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İmar Yönetmeliği, İmar Kanunu, Kentsel Dönüşüm Kanunu gibi hemen hemen bütün mevzuatlar üzerinde çalışmalarının sürdüğünü belirterek “Hepsini bu bir yıl içinde revize edeceğiz” dedi. MIPIM’de, Türk ve uluslararası firmaları ziyaret eden Sarı, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) kurduğu İstanbul Gayrimenkul Çadırı’nı da gezdi. Türkiye’nin potansiyelini ve gücünü bütün dünyaya tanıtmak için bu fuarları önemsediklerini aktaran Sarı, “Her bir ilimiz için özel projeler üretme noktasında ikili görüşmeler yapıyoruz. Tarihi dokuyu koruyarak modern şehirleşmeyle marka şehirler ortaya çıkarmak için hep beraber çalışacağız” dedi. Bakan Sarı, fuarda tüm dünya ülkelerine teröre karşı ortak mücadele çağrısında bulunduklarını da dile getirdi.

MIPIM’DE TERÖRÜN İZİ YOK

Cannes’da Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili saygı duruşu veya anma yapılmadı. Türk yetkililer Türk katılımcılarla sohbetlerine saldırıları kınayarak başladı ancak bunun dışında terörü dillendirmemeye çalıştı.

CANNES’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

İstanbul’da 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek ve 700 bin metrekarelik alan büyüklüğüyle Türkiye ve bölgenin en büyük, Avrupa’nın en moderni olacak Dünya Fuar Merkezi projesi Cannes’da sergilendi.