İSTANBUL, 11 Ağustos () - Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası’nın net kârının yılın ilk yarısında yüzde 12 artışla 2 milyar liraya yükseldiğini açıkladı.

Ziraat Bankası'nın bilanço verilerine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Aydın, özkaynaklarının ikinci çeyrek sonu itibariyle 25 milyar 670 milyon lira olarak gerçekleştiğini belirtti.

Yılın ilk yarısında kredilerde yaklaşık yüzde 12 artış sağlarken, bireysel kredilerde yüzde 4, kurumsal kredilerde ise yüzde 16 artış sağladıklarının altını çizen Aydın, "Kredilerin bilanço payı yüzde 55’e kadar yükselmiş durumdadır" dedi ve ekledi:

"Gayri nakdi krediler dahil olmak üzere toplam kredilerimiz son 1 yıllık süreçte yüzde 41 artarak yaklaşık 159 milyar lira büyüklüğe ulaştı. Kredi kalitemizin sürdürülebilir olması ve proaktif bir yaklaşımla yönetilmesi stratejimiz çerçevesinde çalışmalarımıza devam edilmekte olup, takipteki krediler rasyomuz geçen yılın aynı dönemindeki  yüzde 2.5’den yüzde 2 seviyesine geriledi.

SENDİKASYON 100 MİLYON DOLAR ARTIŞLA YENİLENDİ

Açıklamada, geçen yıl 700 milyon dolar karşılığı olarak gerçekleştirdikleri sendikasyon kredisini yılın ilk yarısında 800 milyon dolar karşılığı olarak yenilediklerine işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"Haziran sonu itibariyle 750 milyon dolar tutarında ve 5 yıl vadeli olarak uluslararası piyasalarda ihraç etmiş olduğumuz Eurobond Temmuz ayında finansal tablolarımızda yer almıştır. 31 ülkeden 178 yatırımcının ihracımıza göstermiş olduğu yüksek ilgi ülkemize ve ülkemizin değerli bir aktifi olan Bankamıza olan güveni göstermekte olup, değişim-dönüşüm sürecimizin olumlu bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir. Söz konusu ihraç, son dönemlerde yapılan benzer ihraçlar arasında sektörün gerçekleştirdiği en düşük faizli işlem olarak kaydedilmiştir."