İSTANBUL, 5 Ağustos () - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's'in 8 Ağustos'ta açıklayacağı kredi notu konusundaki beklentisinin "eksi yönde" olduğunu açıkladı.

NTV televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, "Moody's, Standard&Poor's, Fitch gibi kredi derecelendirme kuruluşları siyasi derecelendirme kuruluşları mı, ekonomik değerlendirme kuruluşları mı önce buna karar vermek lazım" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bunların olduğu ortamda ben size dramatik bir şey söyleyeyim mi? Moody's’den artı yönde bir beklentim yok, eksi yönde bir beklentim var. Çünkü siyasi değerlendirecektir, çünkü Türkiye’nin gelecekle ilgili beklentilerini değil, gelecekle ilgili öngörülerini değil, Türkiye’yle ilgili o anda olması gereken niyetlerini söyleyen bir hale geldiler. Dilerim ve beklerim ki bütün istikrarsızlaştırma çalışmalarını, dış ticaret açığını, cari açığı, büyümeyi bütün olguları pozitif yönde değerlendirerek Türkiye’yi pozitif bir seviyeye yükseltirler. Yükseltmeleri de gerekir zaten, dünyada bunu hak eden ülkedir Türkiye. Ama maalesef geçmiş performanslarına baktığımız zaman, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’yle ilgili pozitif yönde bir açıklama yapmaları sürpriz herhalde olur diye düşünüyorum."

(FOTOĞRAFLI)