EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, 2014 yılının hedefinin Orta Vadeli Program’da belirlenen 166.5 milyar dolar ihracatı yakalamak olduğunu söyledi. Yeni yıl mesajı yayınlayan Zeybekci, “Küresel dünya ekonomisinde yaşanan olumsuzluklara rağmen krizlerden en az etkilenerek 2013 yılını tamamladık. 2014 yılına yeni umut ve yeni hedeflerle giriyoruz” dedi.
Yeni yıl mesajında Türkiye’nin son 11 yılda her alanda büyük başarılara imza attığını, dünya ekonomisinin yıldızı yükselen ülkelerden biri haline geldiğini belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye’nin başarıları dünyada örnek alınır hale geldi. Artık bu başarılarla yetinmiyor. Türkiye’yi daha ileri noktalara taşıma gayesiyle çalışıyoruz. Hedefimiz, Türkiye’yi 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmektir. Bu hedeflere ulaşmada Türkiye ekonomisinin tüm aktörlerine büyük bir görev düşmektedir. Tüm illerimiz bu hedeflere ulaşmada önemli destek ve katkı verecektir” diye konuştu.
Türkiye’nin küresel ekonomik krizin olumsuzluklarından en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Zeybekci, “Küresel dünya ekonomisinde yaşanan olumsuzluklara rağmen, Türkiye ekonomisi bu krizlerden en az etkilenerek 2013 yılını tamamladı. 2014 yılına yeni umut ve yeni hedeflerle girmiş bulunuyoruz. 2014 yılında hedefimiz, Orta Vadeli Program’da belirlediğimiz 166.5 milyar dolar ihracatı gerçekleştirmek, kişi başına milli gelirimizi 11 bin 277 dolara çıkartmak, ihracatın ithalatı karşılama oranını daha yukarılara çekmektir” dedi.
Türkiye’nin ihracatında önemli kentlerinden biri olan Denizli’nin 2014 ve 2023 hedeflerine ulaşmada lokomotif kentlerden biri olacağını belirten Zeybekci, “Millet olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023 için büyük hedeflerimiz var. Bu hedeflere de ancak birlik, beraberlik, kardeşlik içinde, güven ve istikrarla ve çok çalışarak ulaşacağız. Tüm vatandaşlarımızın, Denizli hemşehrilerimizin yeni yılını tebrik ediyor, 2014 yılının ülkemize, milletimize ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.