Yunanistan hükümet sözcüsü Olga Gerovasili, Yunanistan ve kreditörleri arasındaki kurtarma paketi üzerine müzakerelere ilişkin "IMF'nin bu talepleri Yunan hükümeti ve Avrupalı kurumların çabalarını baltalıyor" dedi.

Gerovasili, basına yaptığı açıklamada, aylardır sonuçlanmayan ve yeniden çıkmaza giren kurtarma paketi ve gözden geçirme görüşmelerine ilişkin konuştu.

Başbakan Aleksis Çipras'ın Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ile yaptığı görüşmede görüşmelerin geldiği noktada Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) tutumuna ilişkin tatminsizliğini dile getirdiğini belirten Gerovasili, Tusk'un birkaç gün içinde bir Eurogroup toplantısı yapılması yönünde çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Gerovasili, Yunanistan'ın şimdiye kadar geçen yılki kurtarma paketinde anlaşma çerçevesinde tüm hukuki ve ekonomik meseleleri tartışmaya hazır olduğuna işaret ederek, "IMF daha önce anlaşmaya varılandan daha fazlasını talep ediyor. IMF'nin bu talepleri Yunan hükümeti ve Avrupalı kurumların çabalarını baltalıyor" ifadesini kullandı.

Yunanistan'ın Avrupalı kreditörleri ve IMF arasında ülkenin 2018'e kadar gerçekleştirmesi beklenen mali hedeflere ilişkin görüş ayrılığı yaşanıyor. IMF, Yunanistan'ın hedeflere ulaşamayacağını savunurken, iki tarafın uzlaşması adına Yunanistan'dan hedeflerin gerçekleştirilememesi durumunda devreye girmek üzere bazı ihtiyati tedbirler talep ediliyor.

Borç batağındaki Yunanistan ile kreditör kuruluşlar olan Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası, Avrupa İstikrar Mekanizması ve IMF arasındaki 86 milyar avroluk kurtarma paketinin kredi dilimlerini serbest bırakacak gerekli reformlara ilişkin gözden geçirme süreci, anlaşmazlıklar nedeniyle aylardır devam ediyor.