YOZGAT, () - YOZGAT'ta dolu yağışınını zarar verdiği bölgelerde incelemelerde bulunan Vali Abdülkadir Yazıcı, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Vali Yazıcı, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaddin Özdemir ile birlikte geçtiğimiz hafta bu hafta başında yağan doludan en fazla zarar gören bölgeler arasında yer alan Boğazlıyan ve Çandır ilçelerinde incelemelerde bulunup, yürütülen çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. Dolu yağışı nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde yaptığı incelemelerin ardından çiftçilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, yapılan genel tespitlere göre Boğazlıyan'da 250 bin dekar, Sarıkaya'da 130 bin dekar, Çayıralan'da da 30 bin dekar olmak üzere toplamda 410 bin dekar alanın doludan etkilendiğini, hasar tespit çalışmalarının ise halen devam ettiğini belirtti.
Parsel bazında devam eden çalışmaların tamamlanmasının ardından doludan zarar gören çiftçilerin ilk etapta Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası'na olan borçlarının erteleneceğini ifade eden Vali Yazıcı, "Özellikle arpa ve buğday ekili alanlarda hasarın çok daha fazla olduğu göze çarpıyor. Hasar tespitinin bir an önce tamamlanması için bölgeye ekip takviyesi yapılması için tarım müdürümüze talimat verdim. Hasar tespiti sonrasında hazırlanacak raporu ilgili bakanlığımıza sunacağız" dedi.

HG(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)