YİMPAŞ Holding'e bağlı halka açık 3 ayrı şirketin Yozgat'ta bugün yapılması planlanan olağan genel kurul toplantısı, çoğunluk sağlanamaması nedeniyle yapılamadı. Toplantıya katılmak üzere yurt dışı ve Türkiye'nin birçok ilinden Yozgat'a yaklaşık 1000 kişi geldi. Para alma umuduyla geldikleri Yozgat'tan eli boş dönen mağdurlar, hükümetten bu konuya bir çözüm bulmasını istedi.
Yimpaş AVM salonunda bugün saat 09.00'da başlaması planlanan 2010, 2011, ve 2012 yılları olağan genel kurul toplantısının yapılması için gerekli yüzde 25 hisse çoğunluğu sağlanamadı. Yapılamayan toplantının 1 ay içerisinde duyurulacağının belirtilmesi ardından Yimpaş AVM önünde toplanan ortaklar, Holding Başkanı Dursun Uyar’ı protesto ederken, hükümetten holding mağdurları için de bir yasa çıkartmasını istedi. 2001 yılı Şubat krizinden itibaren yatırdıkları paraları almak için uğraş verdiklerini belirten ortaklar, aradan geçen 13 yıl boyunca genel kurul toplantılarından elleri boş döndüklerini belirtti.
HÜKÜMET HER İSTEDİĞİNİ DEĞİŞTİRİYOR
Holding Başkanı Dursun Uyar’ın, son yapılan genel kurulda yaptığı konuşmayı hatırlatan ortaklar, şöyle konuştu:
"Uyar konuşmasında, 'Bize emanet edilen her kuruşun hesabını vermeye hazırız. Gayrimenkullerimiz toplam mevduatımızın üzerindedir. Hiç kimsenin endişe etmesine gerek yok. Aytaç bile başlı başına dev bir kuruluştur' demişti. Ancak bu gün görüyoruz ki Aytaç’ı da sattılar. Hakkımızı helal etmiyoruz. Bu hesabın öbür tarafı da var. Kendisi lüks içinde yaşayıp bizi perişan etti. 40-50 yıllık emeğimiz gitti. Hükümetten bu konu için de yasa çıkartmasını bekliyoruz. Her istediğini değiştiren hükümet, buna da çare bulabilir." 

EG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)