Faik KAPTAN/İSTANBUL,() İSTANBUL'un kuzeyinde yapılacak olan yeni havalimanı için uygulama sözleşmesi,  DHMİ Genel Müdürlüğü ile ihaleyi kazanan firmalar tarafından kurulan İGA (İstanbul Grand Airport) Havalimanı İşletme A.Ş. arasında imzalandı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
“3 Mayıs 2013 tarihindeki ihalenin ardından İstanbul Yeni Havalimanı’nın ön sözleşmesi 20 Mayıs 2013 tarihinde yapılmıştı. Yeni Havalimanın uygulama sözleşmesi ve ekleri, UDH Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın onayının ardından bugün DHMİ Genel Müdürlüğünde yapılan törenle imza altına alındı.
Uygulama sözleşmesi; DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal, Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak ile Cengiz İnş. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Limak İnş. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Günal Mapa İnş. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nafiz Günal, Kolin İnş. Tur. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu ve Kalyon İnş. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.”
  FK