MERSİN'e gelen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınmasını hedeflediklerini dile getirerek, "Önümüzdeki 2 yılda toplam 2 milyar TL'lik yatırım planlıyoruz" dedi.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ve Vodafone Türkiye'nin geliştirdiği sosyal iş modeli Önce Kadın programıyla başarısını uluslararası platformlarda kanıtlayan Mersinli girişimci Muazzes Özer ile bir araya geldi. Yemekte konuşan Süel, Mersin'de gerçekleştirdikleri ekonomik ve sosyal yatırımları anlattı.
Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınmasını görev edindiklerini belirten Süel, şöyle dedi:
"Bu vizyonumuzu 'Dijital Dönüşüm Hareketi' olarak adlandırdık. 2009-2013 yılında zorlu ama bir o kadar başarılı bir büyüme dönemi geçirdik. Sürdürülebilir büyüme ve yatırıma odaklanarak buna dijital dönüşüm hareketi dedik. Vodafone Türkiye istatistiklere göre 20 milyonun üzerinde aboneye sahip 6.4 milyar TL'lik ciroya ve giderek artan ivmeyle yüzde 33.4'lük gelirle pazar payına sahip olmuştur."
Türkiye insanının teknolojiyi yakından takip ettiğini de kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Önümüzdeki 2 yılda toplam 2 milyar TL'lik yatırım planlıyoruz. Türkiye'de bu yatırımlarımızın önemli bir kalemi teknolojimizi yenilemektir. Teknolojimizin kalite ve kapasitesini artırmak, satış noktalarımızı, mağazalarımızı tüketicilerin ihtiyacına göre değiştiriyoruz. 4G'ye hazır olabilmek için ülkenin dört bir yanını fiber ağla döşeyerek sosyal, kültürel, spor ve sanat yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Akdeniz bölgesinin önemli bir istihdam merkezi mersin ve bu güzel liman kentine biz çok önem veriyoruz. Son bir yıldan beri mersine olan gerek teknoloji gerekse ticari yatırımlarımızı artırdık. Son 3 yılda mersine toplam 33 milyon TL'lik yatırım yaptık. Doğrudan 143 kişiye istihdam 550 kişiye de dolaylı istihdam yaratıyoruz. Akdeniz bölgesinde doğrudan 708 kişiye istihdam sağlarken 2 bin 800 kişilik bir ekosistem istihdamı yaratıyoruz. Mersinli firmalar teknolojiyi çok seviyor biz de onlara ürün ve hizmetlerimizle cevap veriyoruz."
Yemekte, Önce Kadın İlan Servisi'yle başlayan girişimcilik serüveninde emin adımlarla ilerleyen Muazzes Özer de, başarı hikayesini ve yeni projelerini paylaştı.

FOTOĞRAFLI