Gülay Özek KUYUCU/VAN, () - VAN'a Global Yatırım Holding tarafından 50 milyon dolar maliyetle alışveriş merkezi yapılıyor. Temeli temmuz ayında atılacak olan kentin ilk büyük alışveriş merkezinin 2015'te hizmete girmesi planlanıyor.
Hacıbekir Kışla Yolu Caddesi üzerinde bulunan Belediye garajını satın alan Global Yatırım Holding, bölgenin en büyük AVM'sini açmak için çalışmalara başladı. AVM'nin inşaat aşamasında 800, açıldıktan sonra ise 1000 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Toplam 55 bin metrekare üzerine inşa edilecek AVM'nin kiralanabilir alanı ise 30 bin metrekare olacak. Proje tamamlandıktan sonrada 95 mağaza ile çocuk oyun alanları, sinema salonları, kafe ve restoranlar hizmete girecek. 5 yıldızlı Elite World Otel'de basın toplantısını düzenleyen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, Van'ın doğunun bir cazibe merkezi olduğunu belirterek Van'ı seçmelerinde birçok nedenlerinin olduğunu söyledi. Van'ın her yıl yüzbinlerce turisti ağırladığını anlatan Bensel, şöyle konuştu:
"Ekonomik olarak sosyol kültürel olarak büyüme gelişme potansiyelinin olması bizi Van'da yatırım yapmaya iten nedenlerdir. Van senede 600 bin turist ağırlıyor. Ama buna rağmen Van'da modern, bir yaşam merkezi olarak bir alışveriş merkezi yok. Türkiye'nin genel olarak kalkınması için batıya gösterdiğimiz ilginin Doğuya da gösterilmesiyle Türkiye'nin kalkınmasının ilerlemisinin çok daha hızlı olacağına inanıyorum. Global Yatırım Holding olarak enerji alanında başka yatırımlarımızda var. Gayrimenkul olarak ilk yatırımımz Van'a olacak. AVM'nin inşaatına temmuz ayı içinde başlayacağız. Ve 2015 yılında ise hizmete açacağız."

FOTOĞRAFLI