KIRIKKALE Valisi Ali Kolat, Keskin İlçesi'ndeki silah Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) son aşamaya geldiğini, imar ve parselasyonla ilgili düzenlemeler için bakanlığın onayını beklediklerin açıkladı.
Keskin OSB'de incelemelerde bulunan ve yatırımcı kuruluşları ziyaret eden Vali Kolat yaptığı açıklamada, bir kentin can damarının sanayi olduğunu, Kırıkkale OSB'de fazla yer kalmadığını hatırlattı. Keskin OSB'de ise 83 parselin bulunduğunu, birinci etapta bulunan 25 parselden 11'inin yer tahsisinin yapıldığını kaydeden Vali Kolat, üretime başlayan ve inşaatı süren yatırımların bulunduğunu ifade etti. Bölgede projesi süren firmaların bulunduğunu, ilerleyen dönemde ciddi yatırımların söz konusu olduğunu belirten Vali Kolat şunları söyledi:
"Silah OSB ile ilgili son aşamaya geldik. İmar alanında ve parselasyonla ilgili düzenlemeler için de bakanlığın tasdikini bekliyoruz. Orada da altyapıya yönelik çalışmalarımız ve takibinde arsa tahsislerimiz başlayacak. Kırıkkale'de yatırım anlamında ciddi bir hareketlilik var. MKE ve TÜPRAŞ'ın yanı sıra imalat sanayi ile ilgili ciddi yatırımlar devam edecektir."