Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK’ta toplam 644 hektar alanda faaliyet gösteren Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) yatırımları artırmak için 3'üncü tevsi bölgesinde çalışmalarına başladı. 2014 yılının ortalarında planlamanın tamamlanacağını ifade eden UOSB Başkanı Ali Yıldırım, genişleme sahasında büyük alanlı sanayi parseli taleplerine cevap verebileceklerini, çalışmaların tamamlanmasıyla bölgeye daha büyük yatırımların geleceğini ifade etti.
UOSB’de iki bölgede yüzde 99’luk doluluk oranı nedeniyle gelen taleplere cevap verebilmek için 200 hektarlık alanda 3'üncü tevsi bölgesi kurmak için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Ali Yıldırım, tüm çalışmaları ve projeleri geleceğe yönelik yaptıklarını dile getirdi. Yeni bölgeyi faaliyete geçirdiklerinde büyük alanlı sanayi parseli taleplerine cevap vereceklerini vurgulayan Yıldırım, gelişmenin devam etmesi için mevcut sistemden daha çok teşvik alınması gerektiğini belirterek, “UOSB 2013 yılında 258 milyon 878 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Teşvikte katma değer baz alınmalı diye düşünüyorum. Mevcut değerlendirme elbette ki yarar sağlıyor. Birçok yeni yatırımcı Uşak’a yatırım yaptı ve yatırımlar artarak devam ediyor. Buna paralel üretim ve istihdam artarken ülke ekonomisi değer kazanıyor. Teşvik sistemine genel olarak baktığımızda, hammaddesi ülkemizde olan ürünlerin, bölgesel olarak özel teşviklerden faydalanması gerektiğini savunuyorum. Ayrıca teşvik kapsamına alınacak yatırım tutarı değil üreteceği katma değer baz alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü teşvik arttıkça istihdam artar. Uşak, bölge ve ülke ekonomisi daha çok değer kazanır” diye konuştu.
YENİLENEBİLİR ENERJİ ŞART
Yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaşmasının Türkiye için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Yıldırım, “Yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretmek çok maliyetli. Bu durum, sanayici ve girişimcilerin yenilebilir enerji kaynaklarından enerji üretmelerine engel oluyor. Devletimiz yenilenebilir temiz enerji üretimi konusunda destek sağlaması durumda, istihdam artacak, enerji kaynaklarının çevreye verdiği zarar ortadan kalkacak. Geleceğin en önemli sektörleri arasında yer alan enerji sektörünün ülkemizde daha çok yaygınlaşması ülkemiz açısından büyük bir kazanç olacak. Yenilebilir enerji yatırımlarında uzun vadeli, sıfır faizli krediler sağlanarak, işletmelerin enerji yatırımları teşvik edilebilir” dedi.

YK(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)