Serhat TEZCAN/BURSA, () - GÜNEY Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, bu kış sezonu Uludağ'da kar eksikliği yaşadıklarını belirterek gelecek yıl bununla ilgili önlem alacaklarını söyledi. Kar yağmasa bile kayak yapılabilir 2 - 3 pistin olacağını söyleyen Beceren, "Daha önceden satın alıp yeterince kullanmadığımız suni kar makinesinin rehabilite edilmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıl kısmet olursa Uludağ'da kayak yapılabilir 2 ya da 3 pist olacak" dedi.
Botanik Park'taki Beceren Otel'de turizm sektörü temsilcilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı öncesinde Uludağ'da kış sezonu ile ilgili değerlendirme yapan GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren, bu yıl kar oranının geçen yıla oranla eksik kaldığını söyledi. Geçen sene ile kıyaslanamayacak oranda kötü bir sezon yaşadıklarını ifade eden Beceren, önceki sezonların daha iyi geçtiğini açıkladı.
Uludağ'a önceki yıl üst üste yağan kar oranının 11.5 metre, geçen yıl ise 9 metre olduğunu hatırlatan Beceren, "Bu sene bu oran 1.5 metre seviyesinde gerçekleşti. Bu 10 senede bir olan bir durum. Bundan sonraki sene yaşamayacağımızı düşünüyorum. Ancak müşteri oranımız geçen yıla oranla yüzde 40 düştü" dedi.
Gelecek yıllarda kar yağışından dolayı sıkıntı yaşamak istemediklerini ve bu konuda önlem alacaklarını dile getiren Beceren, "Uludağ'da suni kar sistemi var. Bu yıl kullanmadık çünkü boru hatlarındaki bir bozukluk vardı, tamir edemedik. Önümüzdeki yıl bunu tamir edeceğiz. Rehabilite edilmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıl hiç yağış da olmasa Uludağ'da 2 ya da 3 pistte kayak yaptırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

ST(FK/BT) (FOTOĞRAFLI)