Son altı yılda United Biscuits, Godiva ve DeMet’s olmak üzere dünya çapında üç önemli satın alma gerçekleştiren Yıldız Holding, “Sorumlu Beslenme İletişimi Kılavuzu” ile Türkiye’de gıdanın ve sağlıklı nesillerin geleceğine katkı sağlayacak bir çalışmaya da imza attı.

19 BİN TON ŞEKER

Çocuklara yönelik reklam ve iletişim araçlarıyla ilgili belirli prensiplerin açıklandığı kılavuzda şu tespitlere yer verildi: Unlu mamuller, içecek, süt ürünleri ve sakız ile şekerleme ürünlerinde 14.023 ton şeker ürünlerden çıkartıldı. Reformülasyon çalışması yapılan gazlı içeceklerden yıllık 5.155 ton şeker azaltıldı. Toplam 19 bin ton şeker ürünlerden çıkarılmış oldu. Unlu mamuller ve süt ürünlerinde son 5 yılda 449 ton tuz azaltıldı. Ürünlerde toplam 275 ton daha az doymuş yağ kullanıldı.

1 MİLYON ÇOCUĞA YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile işbirliğiyle yürüttüğü “Yemekte Denge” projesi 4. dönem eğitmen eğitimi programı Türkiye çapında programın uygulandığı illerde tamamlandı.

Programın 2. 3. ve 4. sınıflara göre farklılaştırılan içeriği ve zenginleşen görsel materyali hakkında bilgilendirilen eğitimciler, sorumlu oldukları il ve okullarda proje kapsamında eğitim vermeye 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı 2. yarıyılında devam edecekler. Türkiye’nin en kapsamlı ve sürdürülebilir temel beslenme eğitim projelerinden biri olarak 2011 yılında uygulanmaya başlayan proje bu yıl, İstanbul, İzmir,Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş’ın bulunduğu 10 ilde toplam 1 milyon öğrenci ve ebeveyne ulaşıyor.