TÜVTÜRK, Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nin köylerinde planladığı gezici araç muayene istasyon hizmetini 25 Ocak Cumartesi Günü Fadıllı Köyü'nden başlatıyor. TÜVTÜRK, 6 ay boyunca 15 farklı köyde vereceği hizmet ile Nilüfer'in tüm köylerindeki traktör sahiplerine zorunlu araç muayenesi hizmeti götürmeyi hedefliyor.

Tarım arazilerinin ve köylerin ulaşım aracı traktörlerin sahiplerinin araçlarını muayeneye götürmedikleri her yıl için yaklaşık bir muayene ücreti kadar gecikme bedeli ödemek zorunda kaldığını hatırlatan TÜVTÜRK Yetkilileri, TÜVTÜRK'ün mobil istasyonlarıyla köylerde verdiği zorunlu araç muayene hizmeti sayesinde traktör sahiplerini, ceza ödemekten kurtardığını vurguladı.

TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında traktörler için 84,96 TL ücret karşılığı muayene yapıldığını ve araçların 3 yıl muayene süresi kazandığını belirten TÜVTÜRK Yetkilileri, bu muayeneyi yaptırmayan araç sahiplerinin 2014 yılı itibariyle her ay için 4,25 TL muayenede gecikme bedeli ödemek durumunda kalacaklarını hatırlattı.

Gezici aracıyla Nilüfer İlçesi'nin Köyleri'nde vereceği zorunlu araç muayenesini 25 Ocak'ta Cumartesi Günü Fadıllı Köyü'nde başlatacak olan TÜVTÜRK, 1 Şubat Cumartesi Günü yine Fadıllı Köyü'nde olacak. Gezici muayene aracının köy programı şöyle devam edecek: 17 Şubat Pazartesi Büyükbalıklı, 18 Şubat Salı Konaklı Köyü, 19 Şubat Çarşamba Çaylı Köyü, 20 Şubat Perşembe Çatalağıl, 21 Şubat Cuma Görükle, 22 Şubat Cumartesi İrfaniye, 1 Mart Cumartesi Başköy, 8 Mart Cumartesi Gümüştepe, 5 Nisan Cumartesi Doğanköy, 10 Mayıs Cumartesi Özlüce Köyü, 20 Mayıs Salı Atlas Köyü, 21 Mayıs Çarşamba Hasanağa, 22 Mayıs Perşembe Kayapa, 23 Mayıs Cuma Yaylacık Köyü. ST/ (FK), (Fotoğraflı)