TÜRKİYE Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Fedarasyonu (TÜSPAF) Başkanı Ali Karaca, küçük esnafın korunması ve adil rekabet ortamının oluşturulması için büyük marketlerin şehir dışına taşınmasını istedi.
25 Haziran 2014 tarihinde Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda ülke genelinde 94 odanın bağlı olduğu Türkiye Sebzeciiler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar (TÜSPAF) Fedarasyonu'nun yeni başkanı seçilen Ali Karaca, ilk iş olarak pazarcı esnafın korunması ve eşit rekabet ortamının sağlanması amacıyla büyük marketlere karşı mücadele etmeye hazırlandıklarını açıkladı. Aynı zamanda Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı olan Ali Karaca, Türkiye'de sermayesi güçlü olan büyük marketlere karşı rekabet edemediklerini, mevcut yasaların buna fırsat vermediğini belirtirken, "rekabette fırsat eşitliği istiyoruz" dedi.
PAZARCILIK KÜLTÜRÜ YOK EDİLİYOR
TÜSPAF Başkanı Ali Karaca, pazar yerlerinin insanlık tarihiyle birlikte var olduğunu, dünyanın her yerinde milletlerin birer kültürü haline geldiğini söyledi. Karaca, "Pazarcı esnaflarımızın rekabet gücünü artırmak, küçük esnaflarımızı büyük marketlere boğdurmamak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde çalışmalar başlatacağız. Bununla ilgili olarak uzman bir ekip oluşturuyoruz. Esnafımızın da taleplerini dikkate alarak bunu hükümetten isteyeceğiz" diye konuştu.
'AB ÜLKELERİNDEKİ GİBİ OLSUN'
Fedarasyon Başkanı Ali Karaca, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde büyük alışveriş merkezlerinin şehir dışında yapıldığını hatırlattı. Türkiye'de de 250 metrekare alana sahip büyük marketlerin şehir dışına taşınması gerektiğini savunan Karaca, "Biz madem AB üyesi adayı bir ülkeyiz, o ülkelerde uygulanan kuralların bizde de uygulanmasını istiyoruz. Böylece pazarcı esnafımızın haklarını korumuş oluruz. Büyük alışveriş merkezleri şehir dışında olmalı" dedi.

FOTOĞRAFLI