KAYSERİ () - TÜRKİYE İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Başkanı Rızanur Meral, Kayserili işadamlarını bayram sonrası Gambiya'ya davet etti ve bu tür ziyaretlerin iti ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştireceğini söyledi.

Gelişen Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) düzenlediği iftar yemeğine Kayseri Bağımsız Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Gambiya Ankara Büyükelçisi Momodou Badjie, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş, çok sayıda işadamı katıldı. Programda ilk konuşmayı GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş yaptı ve derneklerinin yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Kınaş, TUSKON çatısı altında birçok ülkeye ziyaretler gerçekleştirilerek ikili görüşmeler yapıldığı ve ticari anlamda önemli ilişkiler kurulduğunu aktardı. Kınaş, Arjantin, Brezilya. Kolombiya, Peru, Uruguay gibi ülkelerden gelen iş adamları heyetleri ile olumlu görüşmeler yapıldığını anlattı.

Kayseri Bağımsız Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da işadamlarına, "Siyasi ortamlardaki gerginlikler sizlerin şevkini heyecanını kırabilir; ama bunların kırılmamasını istiyoruz. Siz aynı şevkle heyecanla yola devam etmelisiniz ki, ülkemiz zaafa uğramasın, ülkemiz kalkınmadan geri kalmasın" diye konuştu.

"BAYRAM SONRASINDA GAMBİYA'YA GİDELİM"

TUSKON Başkanı Meral de konuşmasında, "İki bine yakın işadamı ve iş kadını ile bir arada olmak bizim için büyük mutluluk. Bizlerin sizler için bir şeyler söyleme konumunda değiliz. Çünkü sizler ticaretin sanayinin destanının yazmış insanlarsınız. Dünyada marka olmuş bir şehrin marka insanlarısınız. Bundan dolayı sizleri kutluyorum" dedi.

Meral, geçen hafta Afrika Birliği zirvesinde Gambiya cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanı ile görüştüklerini hatırlatarak, "Gambiya Ankara Büyükelçimiz sizleri Gambiya’ya bekliyor. Hemen Ramazan ertesinden ticaret heyetimizle birlikte büyükelçimizin ziyaretini nezaket olarak cevap verelim. Oradaki fırsatları yerinde görelim. Bilgi ve teknolojilerimizin Afrikalı kardeşlerimizle paylaşalım" diye konuştu.

İŞ ÖRGÜTLERİ İŞADAMLARIN UFKUNU AÇIYOR

İftar yemeğine katılan Boydak Holding CEO’su ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak da TUSKON’un işdünyasının farklı ülkelere açılmasında önemli görev üstlendiğini belirterek, "TUSKON, herhangi bir ülkede iş faaliyeti yürütme ya da o ülkenin işadamlarının ülkemize getirilerek görüşmemizi sağlıyor. Bu sayede de bizim değişimi ve gelişimi yakalamamıza katkı sağlıyor. Ufkumuzu açıyor. Bu konuda TUSKON ve GESİAD yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLI)