İSTANBUL, 10 Haziran () - MUHARREM Yılmaz'ın istifası ile boşalan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer seçildi.

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Yılmaz 2010-2012 yılları arasında sürdürdüğü Yönetim Kurulu Üyeliği, Başkan Yardımcılığı ve 2013 Ocak ayından bu yana üstlendiği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini başarıyla ifa etmiş, kurumun ulusal ve uluslararası düzeydeki itibarına çok önemli katkılar sağlamıştır. Yılmaz görevi süresince, Türkiye'de sivil toplumun güçlenmesi ve iş dünyasının örgütlü gelişimi için emsal teşkil edecek somut adımlar atmıştır. TÜSİAD olarak Muharrem Yılmaz'a vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız" denildi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu, bugün gerçekleştirdiği olağanüstü toplantısında, tüzüğüne ve kurumsal kültürüne çerçevesinde yaptığı seçim sonucunda, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer'i seçtiğini açıkladı.

HALUK DİNÇER
Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı olan Haluk Dinçer, ayrıca grubun CarrefourSA, TeknoSA, AvivaSA ve Aksigorta şirketlerinde de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Kariyerine 1985 yılında ABD'de General Motors Technical Center bünyesinde proje mühendisi olarak başlayan Dinçer, 1995 yılında Sabancı topluluğuna katıldı. Dinçer, bu tarihten itibaren otomotiv, gıda ve perakende sektörlerinde çeşitli üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu.

Haluk Dinçer, aynı zamanda, DEİK/Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı, American Turkish Council (Washington DC) ve American Turkish Society'de (New York) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Dinçer ayrıca G20 kapsamında toplanan B-20 işadamları zirvesinde Türkiye'yi çeşitli kereler temsil etti. University of Michigan'dan makine mühendisliği dalında lisans ve işletme dalında yüksek lisans (M.B.A.) derecelerini alan Dinçer, Suzan Sabancı ile evli ve iki çocuk babasıdır.

(OSS)