İSTANBUL, 30 Nisan () - Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, 1 Mayıs’ların gerginlik içinde beklenen gün olmaktan çıkarılması çağrısında bulundu.

1 Mayıs ile ilgili açıklamasında, TÜSİAD adına tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Yılmaz, "1 Mayıs 1977’de Taksim’de yaşanan menfur olayın halen aydınlığa kavuşturulmamış olması vicdanlarda açık bir yaradır. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu sene de bu olayın ve tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması dileğimizi tekrarlıyoruz" dedi ve ekledi:

"Geçmişte yaşanan toplumsal acılar, hafızalarda derin izler bırakmıştır Bugün daha çok dayanışmaya ve daha çok uzlaşıya ihtiyacımız vardır. 1 Mayıs’ların gerginlik içinde beklenen bir gün olmaktan çıkartılması, kutlamaların özgürce ve güven içinde yaşanmasının sağlanması demokrasimizin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda 1 Mayıs kutlamalarının tüm ülkemizde günün önemine ve anlamına yakışır, bayram havasında geçmesini dileriz.”

Açıklamada, emeğe ve çalışan haklarına saygı demokratik kültürün, çalışma hayatının daha iyi standartlara kavuşturulması toplumsal refahın vazgeçilmez bir unsuru olduğunun altını çizen Yılmaz, "İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, kayıt dışılık ile mücadele edilmesi, kadın istihdamının artırılması ve sosyal diyalog esas alınarak çalışma yaşamının geliştirilmesi devlet, işçi ve işveren kesimlerinin işbirliği yapması gereken en önemli konulardır" diye devam etti.

(OSS)