İSTANBUL, 11 Temmuz () - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), 14-20 Temmuz tarihleri arasında İngiltere’de düzenlenecek olan Farnborough Havacılık Fuarı'na (FIA 2014) bu yıl taarruz helikopteri T129 ATAK ve insansız hava aracı ANKA ile katılıyor.

Fuarda, "T129 ATAK" Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri 14, 15 ve 16 Temmuz günlerinde uçuş gösterisi yapacak. Ayrıca, ANKA da, İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi ile birlikte statik alanda da sergilenecek.

DÜNYANIN EN ETKİN TAARRUZ HELİKOPTERİ

Taarruz ve Taktik Keşif görevleri için çok amaçlı olarak tasarlanmış olan yeni nesil T129 ATAK Helikopteri, Agusta Westland tasarımı A129 gövdesinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına uygun şekilde, motor, aktarma organları ve kuyruk pallerinin değiştirilmesine ilave olarak, milli aviyonik, elektro-optik ve silah sistemleri ile donatıldı.

Ağır silah yükü ile zorlayıcı "sıcak hava-yüksek irtifa" görevleri için optimize edilen ve ağırlık-güç oranında sınıfında en iyiyi sergileyen T129 ATAK Helikopteri, dünyanın en etkin taarruz helikopteri olma unvanını da elinde tutuyor.

ANKA HER TÜRLÜ HAVA KOŞULUNDA GÖREVDE

"ANKA" Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı İHA Sistemi de, gece ve gündüz, her türlü hava koşulunda, keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedef tespit, teşhis ve gerçek zamanlı görüntülü istihbarat görevleri ve otomatik iniş kalkış dahil bir çok uçuş yeteneği ile donatıldı.

Dizel motor ve zamandan bağımsız "Buzdan Koruma Sistemi" kullanılan ANKA, Gelişmiş Yer Kontrol İstasyonu ve yedekli, güvenlik korumalı haberleşme hatları ile operasyon emniyeti ve kolaylığı sağlıyor.

TUSAŞ’ın dünyanın önde gelen uluslararası havacılık projelerinde, tasarım ve üretimi kapsayan uzun dönemli iş ortaklıkları bulunuyor.

FIRLATMA KOLTUĞU ALT SÖZLEŞMESİ İMZALANACAK

TUSAŞ ile İngiliz havacılık şirketi Martin Baker arasında, 14 Temmuz günü “HÜRKUŞ” Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı Projesi kapsamında, "Fırlatma Koltuğu Alt Sözleşme İmza Töreni" de düzenlenecek.

Küresel sivil ve askeri havacılığın gelişen eğitim uçağı ihtiyaçlarına uygun olarak, özgün olarak tasarlanıp geliştirilen, "HÜRKUŞ" Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı, yeni sayısal kokpit, yüksek tandem oturma düzeni, kesintisiz görüş sağlayan kanopi, kabin içi oksijen üretim sistemi ve değişik görev konfigürasyonlarına uygun güçlü motor sistemi ile donatıldı.

(FOTOĞRAFLI)