KONYA'da Helvacızade Şirketler Grubu altında faaliyet gösteren Zade Yağları, Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika’ya Türkiye’den ilk kez yağ ihraç eden şirket oldu. 
Helvacızade Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Büyükhelvacıgil, Zade Yağları'nın uluslararası pazar payını artırarak Türkiye’den başka hiçbir yağ firmasının bulunmadığı bu pazara giriş yaparak Türkiye-Kosta Rika ticaretinde yeni bir dönem başlattığını söyledi. Büyükhelvacıgil, şöyle dedi:
"Belki de çoğumuzun adını ilk defa duyduğu Kosta Rika'ya, Türkiye'den ilk kez yağ ihracatı yapılması, Zade olarak yeni bir pazarda ilk yer almamız ve uluslararası pazar payımızı artırıyor olmamız bizi mutlu etmiştir. Dileriz bu ilkler artarak devam edecek ve ülkemizin 2023 ihracat hedefine katkı sağlayacaktır. Kosta Rika, yaklaşık 4,6 milyon nüfusa sahip olan istikrarlı ekonomisiyle ülkenin iyi eğitim almış işgücü ve Orta Amerika'da kuzey ve güney pazarlarına kolay giriş sağlayan, Avrupa ve Asya pazarlarına da direkt geçiş veren okyanus bağlantıları sayesinde ticari büyümeyi kolaylaştıran önemli bir konumda yer almaktadır. Dünya Bankası tarafından yayınlanan yıllık raporlar serisi "Doing Business 2013'ün bulgularına göre Kosta Rika, iş yapma kolaylığı açısından 189 ülke içinde 102. sırada yer almaktadır."
Şirket olarak 5 Kıta’da 60’ın üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını da belirten Kadir Büyükhelvacıgil, gıda ticareti ve bitkisel yağ üretimi konusunda Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer aldıklarını anlattı. Büyükhelvacıgil, 'Zade' markası ile Konya’da 200 bin metrekare açık ve 42 bin metrekare de kapalı tesislerinde tüm bitkisel yağları rafine edebilecek üretim kapasitesine sahip olduklarını  ekledi.

FOTOĞRAFLI