ANKARA, () - TÜRK Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoyun davetlisi olarak Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau, İzmir'e geldi. Nezaket Emine Atasoy ve Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau ortak basın toplantısı düzenledi.

Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy öncelikle Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau'ya İzmir'e yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür etti. Atasoy, "Bizler Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu yönetim kurulu ve üyeleri ve Türk Halkı olarak Nijer Cumhuriyeti'nin ve Nijer halkının kalkınması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi. Atasoy, önümüzdeki günlerde Nijer Cumhuriyeti'ne İnşaat Turizm Sağlık Eğitim Tekstil Kimya ve Deri sektörlerinde büyük yatırımlar yapıcaz" dedi.

Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau, ise yapılan ortak basın toplantısında İzmir'e ziyaretini değerlendirdi. Bakan Alma Oumarau, öncelikle Atasoy'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Bakan Alma Oumarau, "Nijer Cumhuriyeti olarak Atasoy'a fikir ve görüşlerine çok önem veriyoruz ve Atasoy'un Nijer halkına olan ilgisinden dolayı kendisine Nijer Hükümeti adına şükranlarımı saygılarımı sunuyorum" dedi.

Bakan Alma Oumarau, "İnanıyorum ki Nijer Halkı ve Devleti Türkiyeden gelen çok değerli yatırımcılarla kalkınacak ve güçlenecektir" dedi.

Öte yandan Türk Sanayici İş kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau, garantörlüğünde Türkiye ve Nijer Cumhuriyeti arasında birçok sektörde yatırım anlaşması sağlandı. Toplantıda Nijer Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Danmaradı da hazır bulundu.