Bugün açılışını yaptıkları Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi hakkında detaylar aktaran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hayata geçirilen demiryolu projesinin Türkiye'nin AB'ye üye olmadan yaptığı ilk önemli proje olduğunu vurguladı.

Karabük'ün, cumhuriyet döneminde kurulan önemli bir ağır sanayi kenti olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"İRAN'LA 80 MİLYON AVROLUK TAKAS ESASLI BİR SÖZLEŞME İMZALADIK"

"Bugün Karabük'ün markası olan KARDEMİR'i yaşatmak ve Türkiye'nin kalkınmasına aynı şekilde katkı sağlaması için elimizden gelen her türlü gayreti sağlıyoruz. Biz iktidara geldiğimiz güne kadar ray yapamıyorduk. Şimdi Karabük'te Sayın Mehmet Ali Şahin'in de katkılarıyla ray üretiliyor, hatta dışarı satılıyor. Geçen gün İran'a 80 milyon avroluk takas esasına göre bir sözleşme imzalattık. İran'dan TÜPRAŞ petrol alacak buna karşılık da Karabük 80 milyon avro tutarında ray verecektir. Bu Karabük'ün bir yıllık işinin garantiye alınması demektir. Hem Karabük hem de ülkemiz için anlamlı ve önem arz ediyor."

"ÖNCEDEN YALVAR YAKAR ALIRDIK"

Yıldırım, "Rayları ya İtalya'dan, ya Finlandiya’dan ya da Çekoslovakya'dan yalvar yakar alırdık. Şimdi kimseye minnet etmiyoruz" diye konuştu.