TÜRKİYE'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke İlçesi'nde ilk çilek hasadı yapıldı.
Türkiye'nin büyük bölümünde kar ve soğuk hava etkili olurken, Silifke'ye bağlı Burunucu Köyü'nde çiftçi Mehmet Yaşar Doğdu'nun serasında hasadı yapılan yaklaşık 200 kilogram çilek kilosu 4 liraya alıcı buldu. Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı ve çilek üreticisi Durhasan Akarca, "Türkiye'nin birçok yerinde kar ve soğuk hava etkili olurken ilçede örtü altında bu mevsimde çilek hasat etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün hasadı yapılan çilek iç piyasada gelen talebe göre Türkiye'nin değişik illerine gönderilecek. Bu yıl örtü altında bin dönüm arazide erkenci çeşitlerin dikimi yapıldı ve hasadına başlandı" dedi.
Silifke'nin Türkiye'deki çilek üretiminin en önemli noktalarından birisi olduğunu, kokusu, aroması ve lezzetiyle de Silifke çileğinin dünyada eşi benzeri olmadığını vurgulayan Akarca, bu yıl 15 bin dönüm araziden 60 bin ton çilek hasadının beklendiğini söyledi. Silifke'de mart ayı sonundan itibaren ise çilek bolluğu yaşanacağını anlatan Akarca, temmuz ayı sonuna kadar devam edecek hasat boyunca çileğin 20 bin tonunun başta Rusya olmak üzere, gelen talebe göre çeşitli ülkelere ihraç edileceğini, kalan kısmının ise yurt içinde tüketileceğini belirtti.
Silifke Sulama Birliği Başkanı da olan çiftçi Mehmet Yaşar Doğdu ise Türkiye'de büyük bölümünde soğuk savanın etkili olmasına rağmen, Silifke'de ilk çilek hasadının yapılmasının büyük sevincini yaşadıklarını söyledi.