İSTANBUL, 9 Temmuz () - Türkiye Finans, 253.5 milyon dolar ve 72 milyon euro olmak üzere toplamda 350 milyon dolar tutarında Murabaha Sendikasyonu sağladı.

30 Haziran’da gerçekleşen ve bir yıl vadeli imzalanan sendikasyona 12 ülkeden 21 banka katıldı. İşlemin konsorsiyum eş liderliğini ABC Islamic Bank (E.C.), Abu Dhabi Commercial Bank PJSC, Emirates NBD Bank PJSC, Noor Islamic Bank PJSC ve Standard Chartered Bank üstlendi.

Türkiye Finans’ın Genel Müdürü Derya Gürerk, "Son iki yıldır Katılım Bankacılığı sektöründe en yüksek tutarlı murabaha sendikasyonlarına imza atıyoruz. Bu durum uluslararası finans piyasalarının ülke ekonomimize ve Türkiye Finans’a duydukları güvenin bir göstergesi" dedi.

Murabaha sendikasyonu ile öncelikle KOBİ’ler olmak üzere kurumsal finansman desteğine ihtiyaç duyan firmalara destek vererek Türk ekonomisine katma değer üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Gürerk, "Türkiye Finans olarak geçtiğimiz yıl Haziran ayında 28 bankanın katılımıyla 500 milyon dolar ile Katılım Bankacılığının en yüksek tutarlı sendikasyon kredisini imzalamıştık. Yine bu yılın Haziran ayında  800 milyon Malezya Ringiti (MYR) tutarında sukuk ihracı yapan ilk Türk kurum olmanın yanı sıra bugüne kadar bir yabancı kurum tarafından ihraç edilmiş en yüksek MYR sukuk ihraç işlemini gerçekleştirmiştik" diye konuştu.

SENDİKASYONA KATILAN BANKALAR
ABC Islamic Bank (E.C.), Abu Dhabi Commercial Bank PJSC, Standard Chartered Bank, Noor Islamic Bank PJSC, Al Baraka Islamic Bank, Bank Audi SAL, BBK B.S.C., Boubyan Bank K.S.C., British Arab Commercial Bank plc, Citibank N.A., Nassau, Branch, Dubai Islamic Bank PJSC, Gulf International Bank B.S.C., Kuwait International Bank K.S.C., The Saudi British Bank, Emirates NBD Bank PJSC, Bank Audi France, Credit Europe Bank N.V., DenizBank AG, Deutsche Bank AG, London Branch, UBI Banca International S.A., Zürcher Kantonalbank.