İSTANBUL () - TÜRKİYE'NİN en büyük mobil iletişim operatörü Turkcell, üç yıl aradan sonra genel kurul yapmaya hazırlanıyor.

Ana hissedarların, hisse sahipliği ve yönetim anlaşmazlıkları nedeniyle karşılıklı açtıkları davalar nedeniyle 2010, 2011 ve 2012 yıllarına ilişkin genel kurul toplantılarını yapamayan ve hissedarlarına temettü dağıtamayan Turkcell , 2013 yılı olağan genel kurulu için 29 Mayıs'ta toplantı çağrısı yaptı.

Turkcell'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, bu yıl yapılacak genel kurul toplantısında son dört yıla ilişkin faaliyet raporları okunacak. Genel Kurul'da gündeminde ayrıca, yönetim kurulu üyelerinin ibra edilmesi, kâr dağıtımları ve Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu'nun gerektirdiği diğer sözleşme değişiklikleri gibi maddeler bulunuyor. Açıklamada, şirketin ana sözleşmesinin tadili için gerekli işlemlerin başlatılmasına da karar verildi.

Uzmanlar, Turkcell Genel Kurulu'nda temettü dağıtım kararı çıksa da, ortaklar arasında süren davalar nedeniyle gerçekleştirilemeyeceğine dikkat çekiyor. Temettü dağıtımı için, şirketin başlıca ortakları Çukurova Holding ve Sonera arasında New York'ta devam edenmahkeme sürecinin tamamlanması bekleniyor.

Turkcell'in ana hissedarları arasında bir başka dava da Çukurova Holding ve Rus Altimo arasında sürüyor. Çukurova'nın Altimo'ya yapacağı ödeme konusunda verilecek 60 günlük süreyi başlatmak için New York Temyiz Mahkemesi'nin kararı bekleniyor.

 

Hissedarlar arasındaki davalar  sonuçlanmadan önce genel kurul toplantısındaki diğer gündem maddelerinin de onaylanması mümkün görünmüyor.

 

(OSS)