TURKCELL Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Gaziantep'te katıldığı bir toplantıda bugüne kadar 23.4 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, "Turkcell Superonline olarak 2.3 milyar fiberoptik yatırıma imza attık. Bu yatırım bütün Türkiye'yi kapsıyor" dedi.
Murat Erkan, Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata ile birlikte Gaziantep'te bir restoranda düzenlenen basın toplantısına katıldı. Türkiye'yi geleceğin teknolojisiyle donatmak amacıyla 2008 yılında fiber optik yatırımlara başladıklarını ifade eden Erkan, ışık hızındaki interneti 14 ilde 1.8 milyon ev ve iş yerine ulaştırdıklarını söyledi.
Alt yapı çalışmalarını tamamlayarak, kaliteli hizmet veren bir kuruluş haline geldiklerini ifade eden Erkan, "İyiden mükemmele olarak adlandırdığımız bu yolculukta başarılı finansal sonuçları, memnuniyet seviyesi yüksek müşterilerle birleştirdiğimizi görüyoruz. Bunun getirdiği azim ve kararlılıkla aynı istikrarlı büyümeyi, Türkiye'yi de büyütmeye devam ederek, sürdürmeyi hedefliyoruz. İlk yıllarda işimizin büyük kısmını oluşturan altyapı çalışmaları sonucunda, hızlı ve kaliteli internetle anılır hale geldik. 2013 yılında pazar payını artıran tek operatör olduk. Şimdi bu başarımızı yeni ürün ve hizmetlerle sürdürürken müşterilerimize eşsiz internet deneyimi yaşatmaya odaklandık" dedi.
Sosyal projelere önem verdiklerini ve 68 bin kadını ekonomiye kattıklarını belirten Murat Erkan, yatırımlarıyla ilgili şunları söyledi:
"Turkcell olarak bu zamana kadar toplam 23.4 milyarlık yatırım yaptık. Gaziantep'e de 130 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Turkcell Superonline olarak 2.3 milyar fiberoptik yatırıma imza attık. Bu yatırım bütün Türkiye'yi kapsıyor. Gaziantep de en çok yatırım yaptığımız 14 şehir arasında yer alıyor."
Genel Müdür Yardımcısı Özata ise Gaziantep'e 490 kilometresi şehir merkezinde olmak üzere 885 kilometre fiber ağla donattıklarını belirtti.
Gaziantep'te 4 yıl önce başladıkları yatırımlarla bugün Güvenevler, İbrahimli ve Karataş mahallelerinin yanı sıra; Seyrantepe, Merveşehir ve Beykent TOKİ konutlarında 88 bin ev ve iş yerinin kapısına kadar 1000 Mbps hızında fiber internet hizmetini götürdüklerini söyleyen Özata, "27 bin fiber müşterimiz ve 14 bin ses müşterimiz bulunuyor" dedi.

MB (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)