KURULUŞUNUN 20. yılını kutlayan Turkcell'in CEO'su Süreyya Ciliv, sadece iletişim değil teknoloji şirketi olduklarını da belirterek, bilgiyi kullanabilenlerin rekabette fark yarattığını söyledi. Ciliv, "Geleceğin Bill Gates'leri Türkiye'den yetişebilir çünkü artık internet sayesinde bilgiye ulaşmak eşit" dedi.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, İzmir'de Swissotel'de düzenlenen 'İş'te Teknoloji Hamlesi' toplantısında konuştu. Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutlayan Turkcell'in 9 ülkede 70 milyon abonesi olduğunu, Türkiye'de yüzde 50'nin üzerinde pazar payı ile 35 milyon abonenin bulunduğunu belirterek İzmir'de yüzde 71'i kadın olmak üzere 2 bin çalışanın yer aldığını anlattı.
Turkcell CEO'su Ciliv, başarının geleceği iyi okumakla mümkün olduğunu vurgulayarak, müşteri odaklı çalışma yaptıklarını anlattı. Ciliv, şunları söyledi:
"Geleceği iyi okursanız ona göre iyi pozisyon alırsanız ona göre ciddi rekabet avantajı yaratırsınız. İşinizi geleceğe göre hazırlamak bence bir işadamının yapabileceği en iyi konu. Turkcell, Türk yöneticilerin yönettiği bir firma. Son iki yılda Avrupa'da 2012 ve 2013 yılında Avrupa'da en hızlı büyüyen Telekom grubu olduk. En önemli hedef müşteri memnuniyeti. Türkiye'nin en zengin işadamı da müşterimiz öğrenci de müşterimiz. Ev kadını da, engelli de müşterimiz. Bunun için kendi içimizde çalışma yaptık. Yaşlılara, engellilere odaklı çalışma gruplarımız var. Müşteri segmentlerine odaklanan çalışanlarımız var. Müşterimizin ihtiyacını çok iyi anlarsak daha verimli oluruz. Müşteriye fayda sunmalıyız ve rakiplerle farkımız olmalı. Bunu yapmak için muazzam bir takım oyunu gerekiyor. Bilgiyi teknolojiyi kullanarak doğru vizyonu belirleyerek ve cesaretle yatırım yaparak şirketi rakiplerden daha üstün konuma getirebilirsiniz. Geleceğin Bill Gates'leri Türkiye'den yetişebilir çünkü artık internet sayesinde bilgiye ulaşmak eşit."
'KİMSE UÇMAZ DEMEDİLER BİLGİ İSTEDİLER'
Turkcell CEO Ciliv, insanların iş dünyasında DATA ile daha rahat hareket edebildiklerini dile getirerek, şu örneği verdi:
"Türkiye'de bir havayolunda çalışan üniversiteden yeni mezun bir pazarlamacı bana geldi dedi ki 'Anadolu Jet'te çalışıyorum. Erzurum'dan Antalya'ya uçak seferi olmalı mı olmamalı mı?' Bu genç bize gelene kadar uçakla giden yoktu. Biz düşündük kaç insan bize Erzurum'da sinyal veriyor. Aradan 12 saat geçtikten sonra kaç kişi Antalya'dan sinyal veriyor. O zaman anladık ki bir günde kaç kişi gitti, haftanın hangi günleri gidiyorlar ve kaç saatte gidiyorlar. Bu bilgiyi kullanarak Anadolu Jet tarife düzenledi. Rakiplerinden daha inovatif bilgiyi kullanıyor ve öne geçiyor. 'Kimse uçmaz' demiyor DATA ile hareket ediyor ve fark yaratıyor."
TURKCELL İLE e- ODA OLDUK
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO'nun Turkcell ile e-oda olduğunu, odayı üyenin ayağına götürdüğünü belirterek, şunları söyledi:
"1992 yılında başkan olduğumda daktilolar vardı. Hepsini attık, birini müzeye koyduk. Günümüzde tabletler, cep telefonlar vücudumuzun ayrılmaz parçası haline geldi. İmkansız diye bir şey kalmadı. 1994 yılında cep telefonları Turkcell ile hayatımıza girdi. Bugün, 532'li hat sahibi olmak bir bugün prestij kaynağı. Turkcell bir teknoloji devi haline geldi. Sadece teknoloji transfer etmiyor teknolojiyi de üretiyor. İTO'nun en önemli çözüm ortağı. İTO, Turkcell sayesinde e-oda haline geldi. Üyelerimize diyoruz ki siz odaya gelmeyin oda bize gelecek. Yılda 500 bin SMS ve 5 milyona yakın e-mail atıyoruz. Kağıtsız ofisler var, arşivimiz dijital."

(FOTOĞRAFLI)