Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - TÜRK Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, 130'dan fazla ülkeye traktör ve tarım makinesi ihracat ettiklerini söyledi.
Adana'da Türk Traktör'ün yeni tarım aletlerinin tanıtımına katılan Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, Türk çiftçisinin en çok ihracatı yaptıkları Kanada ve Kuzey Amerika'da üreticisiyle aynı tarım aletlerini kullandığını kaydetti. Özdemir, "Ürettiğimiz ürünleri, dünyanın 130'dan fazla ülkesine ihracat ediyoruz. Başta Kanada ve Kuzey Amerika olmak üzere. Bu ihracat yaptığımız ülkelerdeki çiftçi ne kullanıyorsa bizim çiftçimizde onu kullanıyor. Bizim bu çabamız nedeniyle Türkiye'den satılan 2 traktörden birini biz satıyoruz" dedi. Türk çiftçisinin ekipmanın yaşlı olduğunu belirten Özdemir şöyle konuştu:
"Türkiye'deki traktör yaşı 23, biçerdöver yaşı ise 14'tür. Yeni ürünlerin sağladığı avantaj, birim zamanda daha fazla iş yapmasıdır. Ayrıca yeni ürünler üretim maliyetlerini düşürüyor. Yeni ürünlerimiz arasında Türkiye'nin en büyük traktörü var. Ayrıca sonsuz vites aralığına sahip olan traktörlerimizin tanıtımını yapıyoruz. Türkiye'de geniş bir ürün deseni var. Bunların çok hızlı bir şekilde hasat edilmesini sağlayan biçerdöverlerimizi de tanıtıyoruz. Sulama sistemini bir kenara bırakırsak en önemli şey mekanizasyondur. Ekipman kombinasyonu çok önemlidir. Çünkü toprağın sürülmesi, gübrelenmesi hasat edilmesi, balyalanmasına kadar olan süreçte kullanılan üretim teknikleri çok önemlidir. Verimliliğin arttırılması ve maliyetlerin düşürülmesi için iyi ve yeni ekipman kullanmak gerekir."
Ünlü oyuncu Sümer Tilmaç'ın da katıldığı tanıtımda yeni model biçerdöverle, buğday tarlası hasat edilirken, tarlada kalan saman da özel balyalama aleti ile toplandı.

MK(BK/İD) (FOTOĞRAFLI)