TÜRK Metal- Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Adalet Bakanlığı’na bağlanma çalışmalarıyla ilgili olarak, “Demokrasinin olmazsa olmazı yargı, yürütme, yasamadır. Üçü birbirinden bağımsız olursa demokrasi daha sağlam bir temele oturur” dedi.
Pevrul Kavlak, sendakanın Manisa 1 No’lu Şubesi’ni ziyaret etti. İşçiler tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Kavlak, 2010 yılından bu zamana kadar 106 işyerinde 38 bin kişiyi örgütlediklerini belirtti. Türkiye’nin en büyük 10 firmanın 7’sinde, en çok kar eden 50 firmanın 26’sında örgütlü ve Türk sanayisinin lokomotifi olduklarına vurgu yaptı. Kıdem tazminatları konusundaki tartışmalara da değinen Kavlak, “Artık kıdem tazminatlarının tartışıldığı bir ülke olmak istemiyoruz. Kıdem tazminatı konusunda işçilerimizin asla hak kaybına uğramasına müsaade etmeyeceğiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan bir toplantıda Türk-İş olarak tavrımızı net olarak ortaya koyduk. Kıdem tazminatına yapılacak bir saldırı olursa genel greve gidilecek. Tavrımızı koyduk ve orada kaldık” diye konuştu.
Kavlak, HSYK’ın Adalet Bakanlığı’a bağlanmasıyla ilgili olarak da “Demokrasinin olmazsa olmazı yargı, yürütme, yasamadır. Üçü birbirinden bağımsız olursa demokrasi daha sağlam bir temele oturur. Eğer bunlardan birisinde şaşma olursa o zaman demokrasimizin bir ayağı prangalı olur. Türkiye’nin yeni bir anayasa ihtiyacı var” dedi.
Konuşmasının ardından, Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Ercan Dereli, Kavlak’a üzerinde Osmanlı motifleri’nin bulunduğu cam küre hediye etti. Kavlak daha sonra BOSCH fabrikasına ziyarette bulundu.