TÜM Emekliler Sendikası Kırıkkale Şubesi, emeklilerin hak ve çıkarlarını korumak, taleplerini gerçekleştirmek için imza toplama kampanyası başlatırken, Şube Başkanı Yüksel Doğan, "En düşük emekli aylığı 2 bin TL olmalı" dedi.
Yüksel Doğan, haklı taleplerinin gerçekleştirilebilmesi için Kırıkkale'de Hüseyin Kahya Parkı girişinde açtıkları imza standının büyük ilgi gördüğünü söyledi. Kampanyaya çeşitli sendikaların da destek verdiğini belirten Şube Başkanı Doğan şöyle dedi:
"Tüm emeklilerimizi ve diğer vatandaşlarımızın hak ve çıkarlarını korumak, taleplerimizi gerçekleştirmek için tüm emekli, dul ve yetimlerimizi sesimize ses, gücümüze güç katmaya çağırıyoruz. Taleplerimiz; en düşük emekli aylığı 2 bin TL olması, sağlıkta muayene ücreti, katkı ve katılım payı uygulamasına, çalışan emeklilerden sosyal güvenlik destek primi alınmasına son verilmesi, bankaların promosyonları ile emeklilere bir maaş tutarında verilmesidir. Eğitimin her aşaması parasız olmalı, Tüm emeklilere şehir içi her türlü ulaşım parasız olmalı."