TÜKETİCİLER Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, ülke çapında yaklaşık 9 bin kişinin kredi kartı aidatı, hesap işletim ücreti, dosya masrafı ve sigorta ücretinin geri ödenmesi talebiyle bankaları derneğe şikayet ettiğini söyledi.
Neşet Gündüz, Türkiye genelinde bu yıl derneğe 11 bin civarında şikayet geldiğini, bu şikayetlerin 9 bininin bankalarla ilgili olduğunu kaydetti. Tüketicinin bankalardan kredi kartı aidatı, hesap işletim ücreti, dosya masrafı ve sigorta ücretinin geri ödenmesi gibi konularda şikayetçi olduğunu aktaran Gündüz, vatandaşlara bankalarla sözleşme imzalamadan önce tüketici derneklerine başvurarak bilgi almaları uyarısında bulundu.
60 ÜCRET KALEMİ YASALAŞTI
4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'daki bankalar düzenlemesini eleştiren Gündüz, değişikliklerin tüketici aleyhinde gelişmesinden endişe duyduğunu dile getirdi. Bankaların faiz dışında tüketiciden 60 farklı kalemde masraf, komisyon ve ücret tahsil ettiğini belirten Gündüz, kanunla bu ücret tarifesinin yasalaştığını, kanunun, Yargıtay 13'üncü Hukuk Dairesi'nin bu ücretlerin iade edilebileceği yönündeki kararına aykırı olduğunu aktardı.
BANKALAR KRAL
Anayasanın 138'inci maddesine göre, yasama ve yürütmenin yargı kararına uyması gerektiğini belirten Gündüz, "Tüketiciler hakkındaki kanun bankaları kral, tüketiciyi de kralın soytarısı haline getirdi. Çünkü 60 kalem bundan sonra ücretlendirilecek ve belli bir komisyona tabi tutulacak. Bu komisyonu da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) düzenleyip, bankalar onaylayacak" dedi.
Yasayla bankalardan kredi çeken, kredi kartı ya da banka kartı kullanan kişilerden dosya, SMS, aidat gibi faiz dışında alınan 60 farklı ücret, masraf ve komisyonun yasal hale geldiğine dikkat çeken Gündüz, BDDK'nın bu ücretleri ocak ayında belirlemesinin beklendiğini söyledi.
HAKEM HEYETİ YAPISINDA DEĞİŞİKLİK
Gündüz, tüketici haklarının korunduğu hakem heyetinde, BDDK ile Türkiye Bankalar Birliği'nin de temsil edilmesi yönünde çalışmalar yapıldığını aktardı. Hakem heyetinde yapılması düşünülen bu değişikliğin tüketicilerin kazanımlarını yüzde 60 oranında azaltacağını savunan Gündüz, tüketicilerin BDDK ile Türkiye Bankalar Birliği'nde temsil edilmesini talep etti.