İSTANBUL, 20 Ağustos () - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, ekonomiyle ilgili dört bakanın gündemlerine, faiz, büyüme gibi konular kadar, yüksek teknoloji ve Ar-Ge'yi de almalarını istedi.

Yücelen, Ekonomiyle ilgili bakanlar, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın sosyal medyada 1 aylık sürede mesajlarını ve o mesajlardan hareketle gerçekleşen paylaşımları analiz ettiklerine işaret etti.

"YÜKSEK TEKNOLOJİ SIFIR NOKTASINDA"
Paylaşımların yüzde 94'ünün faiz, enflasyon, kredi derecelendirme, büyüme ve milli gelir; sadece yüzde 6'sının AR-GE, KOBİ ve girişimcilik ile ilgili olduğunu vurgulayan Yücelen, yüksek teknolojinin ise sıfır noktasında oluşmasını ise "derhal değiştirilmesi gereken bir gerçek" olarak gördüklerini belirtti.

Yücelen'in verdiği bilgilere göre, ekonomi yönetiminde sorumluluk üstlenen 4 bakan ile ilgili paylaşımların analiz edildiği çalışmaya, 14 Temmuz-14 Ağustos 2014 tarihleri arasındaki 113 bin 105 adet paylaşım dahil edildi.

Konu başlıklarının 9 maddede derlendiği araştırmanın en popüler konusu faiz oldu. Toplam paylaşımların yüzde 51'i faiz, yüzde 20'si enflasyon, yüzde 12'si kredi derecelendirme, yüzde 7'si büyüme, yüzde 4'ü de milli geliri konu aldı.

"SONUÇLAR EKONOMİNİN GELECEĞİ İÇİN PARLAK DEĞİL"
TÜGİAD Başkanı Yücelen, elde ettikleri sonuçların ekonominin geleceği için parlak bir perspektif çizmediğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Tüm dünya inovasyonu, KOBİ'leri, istihdamı, ileri teknolojiyi konuşuyor. Bizde ise, 100 tane mesajın sadece 3 tanesi AR-GE, 2 tanesi KOBİ, 1 tanesi girişimcilik ile ilgiliyken yüksek teknoloji'nin payı sıfır. Oysa bu paylaşımların yapıldığı medya platformları, teknolojinin, inovasyonun, iletişimin ulaştığı en ileri nokta."

Ekonomi ile ilgili paylaşımların gündemi belirlediğini dile getiren Yücelen, "Hep vurguladığımız gibi, kalitesiz büyüme bizi batırır. Kaliteli büyüme ise kısa sürede bizi hedeflerimize taşır. Biz ne zaman ki faizi, enflasyonu konuşmayı bırakıp reel ekonominin konularını gündeme alırız, o zaman gerçek bir dünya ekonomisi olabiliriz" diye ekledi.

(FOTOĞRAFLI)