İSTANBUL, 27 Mayıs () - BİLİŞİM Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD) Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul'da, TÜBSİAE'ın 2012 yılından bu yana başkanlığını yürüten Prof. Dr. M. Kemal Cılız aynı göreve yeniden seçildi.

Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşu ile başlayan Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Cılız, geçmiş  dönemde yapılan çalışmalarla kalıcı etkileri olan proje, işbirlikleri ve girişimlerin hayata geçirildiğinin altını çizerek, TÜBİSAD'ın kurulduğu 1979 yılından bu yana sektörün güçlü ve öncü sesi olduğunu belirtti.

TÜBİSAD'ın kısa bir süre önce Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektörü ile ilgili 2013 yılı pazar verilerini de açıkladığını belirten Cılız, sektörün hacminin 2012 yılına göre yüzde 11.3 büyüyerek 2013 senesinde 66.1 milyar liraya ulaştığını söyledi. Derneğin sektör adına yaptığı çalışmalara da değinen Cılız, "Güçlenen yeni Yönetim Kurulumuz ile çalışmalarımızı bir üst seviye taşıyarak sektörün büyümesi ve Türkiye ekonomisine sağladığı katkıların artması için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi. 

(OSS)