TÜRK Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, “Bazı sektörlerde henüz standartları belirleme noktasında gerekli adımları atamadığımız için istenilen sonuçlara ulaşmış değiliz" derken, reklam yaparak, marka olabileceklerini zanneden şirketlerin 'Yolunacak kaz' mantığına teslim oldukların anlattı. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, son 3 ayda işlerin durgun olmasının geçici olduğunu belirtirken, babasının "Gün var ayı besler, ay var günü besler" dediğini, kenetlenerek yola devam etmeleri gerektiğini söyledi.
İstikbal Mobilya’nın, Türkiye’de ilk kez 'Toplumsal Güvenlik-İş Güvenliği Yönetim Sistemleri Belgesi TSE 22301 ve TS ISO 31 000 Risk Yönetim belgesini' alması nedeniyle Ommer Otel’de tören düzenlendi. TSE Başkanı Hulusi Şentürk, İstikbal Mobilya’yı kutlarken, başarılı tedarikçi firmalara ödülleri verildi. TSE Başkanı Şentürk, bu yıl 5'inci düzenlenen 'Mükemmel Paydaş İlişkisi Buluşması'nda standartlarda söz sahibi olunamadığı, bunları belirleyen ülke olunamadığı takdirde Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olmadığını söyledi.
Şentürk, işadamlarının eline çanta alarak mal satma döneminin kapanmaya başladığını anlatırken, küresel çapta markalaşmaya gidilmesi gerektiğini söyledi. TSE Başkanı, Hulusi Şentürk "Reklam yaparak, reklamlara para basarak marka olabileceğini zanneden şirketlerimiz 'yolunacak kaz' mantığına teslim oluyor. Standartlara uygun üretim yapılması, bunu standartlaştırarak gerçekleştirmek, arkasından da daha üst kalite seviyesine yükseltmek gerekiyor. Başka türlü marka olunmaz."
TSE Başkanı Türkiye’yi 30 ülke 43 ofisle yurt dışında temsil ettiklerini, iş dünyasının işini kolaylaştırmayı amaçladıklarını anlattı.
İstikbal A.Ş. ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliğiyle her yıl Kayseri’de '5'inci Mükemmel Paydaş İlişkisi Buluşması’nda 4 kategoride 16 tedarikçiyi ödüllendiren Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, son 3 ayda işlerin durgun olduğunu anlatırken, yılda 800 bin çiftin evlendiğini belirterek, “Babamın bir sözü vardı; 'Oğlum gün var ayı besler, ay var günü besler.' Kenetlenerek, daha motive olarak, yolumuza devam etmeliyiz. Önümüz açıktır” dedi.
Hacı Boydak, Kayseri’de kurumlar vergisi sıralamasında ilk 100 şirket arasında 6’sı ilk sıralarda olmak üzere ailesinden 14 kişinin yer aldığını anlatırken, “Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak şirkette yüzde 10.25 hissem var. Memduh beyin, Mustafa beyin de öyle. Ama devletimizde yüzde 20 alıyor. En büyük ortağımız devlet" diye konuştu.
Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak da Amerika’da Çin’lerle Avrupa’da ise bir çok ülkeyle mobilya ihracatında yarıştıklarını, 100 ülkeye ihracat yaptıklarını Alman şirketlerin “Kalitenizi biraz düşürün alımımız fazla olsun” demelerine rağmen kalite konusunda ödün vermediklerini söyledi.

OE,DÖ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)