Gökhan CEYLAN / SİVAS () - TOYOTA, "Dünyanın En Değerli Otomobil Markası Toyota, Türkiye Turu 2014" etkinliğine Sivas'ta başladı.

Toyota'nın yeni tasarım anlayışını yansıtan modellerinin tanıtıldığı toplantıya; Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Pazarlama Direktörü Murat Akdağ ile birlikte Sivas Toyota Plaza Er Yönetim Kurulu Başkanı Memet Er katıldı.

Pazarlama Direktörü Murat Akdağ, Toyota'nın 2006 yılından bu yana 7'nci kez dünyanın en değerli otomobil markası seçildiğini söyledi. Toyota'nın marka değerinin yüzde 21 artışla 29.6 milyar dolara yükseldiğini belirten Akdağ, "Teknolojik, çevreci, üst düzey güvenlikli ve konforlu otomobiller ile markamız 7 yıldır zirvededir" dedi ve ekledi:

"Toyota ayrıca, otomobil endüstrisindeki yenilikleriyle lider kimliğini pekiştirirken tüm dünyada başta Prius olmak üzere yaklaşık 6.5 milyon hibrit araç satışıyla da tüm rakiplerini geride bırakarak Interbrand Marka Danışmanlığı Ajansı tarafından 2013 yılında gerçekleştirilen 'En İyi Küresel Markalar' raporunda üst üste 3'üncü kez dünyanın en çevreci markası seçilmeyi başardı."

Sivas Toyota Plaza Er Yönetim Kurulu Başkanı Memet Er de, Türkiye'de de üretilen Toyota Corolla modelinin en çok satılan otomobili ünvanına sahip olduğunu anımsatarak, "Bu durum pozitif olarak satışlara yansımaktadır." dedi.

FOTOĞRAFLI