İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 1 Kasım seçim çalışmaları çerçevesinde Ak Parti 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nde AK Partili ilçe belediye başkanları ve partililerle bir araya geldi.


Ümraniye, Sultanbeyli, Üsküdar, Tuzla ve Pendik Belediye Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Topbaş, 1 Kasım seçimlerinin önemine değinerek istikrar vurgusu yaptı.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik istikrarın devamı için yatırımlara hız verme kararı aldığını açıkladı. 2016 bütçesi için hazırlıkları tamamlama aşamasına geldiklerini belirten Topbaş, “ Yatırım bütçemizi yüzde 32 artırmayı ve böylelikle 16 Milyar Liralık (16 Katrilyon)  yatırım yapmayı hedefliyoruz ekonomiyi canlandırmak için daha da hızlanacağız” dedi.

ERDOĞAN’IN İRADESİ TÜRKİYE’YE GÜÇ VERDİ

Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey, uzun yıllardır birlikte siyaset yaptığımız, partimizin kurucu başkanı, gayreti, hedefi, davası var; bu ülkeye bir şeyler kazandırmak, bu ülkeyi hak ettiği yere taşımak mazlumların yanında olmak. Haksızlık karşısında sabretmiyor hemen söylüyor.  Bu da birilerinin işine gelmiyor.  Eğer o irade olmasaydı Türkiye bugünkü durumuna gelmezdi. Dikkat ediniz, Dünyanın en nazik insanı Menderes’i astılar. Nazik adamı nazik diye asıyorsunuz. Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan, masaya yumruğunu vuruyor, ‘hak böyledir’ diyor. Ona da laf ediyorsunuz. Demek ki mesele kişiler değil. Mesele Türkiye’nin ayağa kalkmaması, güç kazanmaması… Bu ideallere sahip başka biri olsaydı ona da aynı şeyi yaparlardı…

ERDOĞAN ÖNCESİ  İSTANBUL…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’da belediye başkanlığı görevine gelmesinin ardından önemli gelişmeler yaşandığını hatırlatan Topbaş, “12-13 yıl önceki Türkiye nasıldı? 94 öncesi İstanbul nasıldı? 30 yaş altındaki gençlerden rica ediyorum. Lütfen, Sözen dönemindeki gazete manşetlerine baksınlar. Nasıl bir İstanbul varmış? Geriye dönüp bir baksınlar. Her vilayete üniversite, neredeyse her vilayete havalimanı yapıldı.” Dedi.

OYUNLARA DİKKAT…  

Terör olaylarına da dikkat çeken Topbaş; “Bombalar patlatıyorlar. Kan, gözyaşı ve tedirginlik oluşturuyorlar. Güven duygusunu sarsmaya çalışıyorlar. Ukrayna’da gördük. Herkes ‘Turuncu Devrim’ dedi ne oldu? Bunlar ülkeleri parçalamanın yolları” şeklinde konuştu.

HUZURUN MAYASI: AK PARTİ

Topbaş konuşmasında,  “Arzumuz ülkede istikrar bozulmasın.  Geçmişte istikrar olmadığı içim kaynaklar doğru kullanılmadığı için ne İstanbul'da doğru dürüst bir yaşam vardı ne de Türkiye'de. Birlikte ve huzur içinde bu yaşamı sürdüreceğiz. İşte bunun mayası yine Ak parti içinde var. Huzuru barışı güzellikleri oluşturan yine AK Parti…” ifadelerini kullandı.