İSTANBUL, 18 Haziran () - Ak Portföy Genel Müdürü ve Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanı Dr. Alp Keler, Avrupa Fon ve Varlık Yönetimi Birliği’nin (EFAMA) Yönetim Kurulu’na Seçildi

Dr. Alp Keler, EFAMA Direktörler Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede, Avrupa'da fon yönetimi sektörünün, Avrupa Birliği ekonomisinin son 50 yıllık gelişiminde ve bugünlere gelmesinde oldukça kritik bir role sahip olduğunu vurguladı ve ekledi:

"EFAMA üyesi kuruluşlar, Avrupa çapında yatırım ve emeklilik fonları başta olmak üzere toplam değeri 15 trilyon euroya ulaşan varlığı yönetiyor. Benim amacım da ülkemizde hızla gelişmekte olan varlık yönetimi sektörünü Avrupa çapında temsil etmek ve Türkiye’deki sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunmak için gerekli her türlü işbirliğini gerçekleştirmek."

Yaklaşık 15 trilyon euro toplam varlığı yöneten 27 üye birlik ve 63 kurumsal yatırımcıyı temsil eden uluslararası bir kuruluş olan EFAMA'nın Yönetim Kurulu, Avrupa’da fon ve varlık yönetimi sektörünün önceliklerinin belirlenmesi, yasal altyapının oluşturulması ve sektör faaliyetlerinin geliştirilmesinden sorumlu olan en üst düzey organı olarak çalışıyor.

FOTOĞRAFLI