(Ayrıntılar eklendi.)

Özge DÜZGÜN / İSTANBUL, 16 Temmuz () - Milyarder işadamı ve yatırımcı Rupert Murdoch, CNN'in de içinde bulunduğu medya devi Time Warner’ı almak için geçen hafta 80 milyar dolar teklif etti.

New York Times'ın haberine göre Time Warner, medya imparatoru olarak da anılan Murdoch'un rekor teklifini geri çevirdi. Haberde, "Time Warner’ın sergilediği cesur yaklaşım, ülkenin eğlence sektöründeki bir yeniden şekillenmenin fitilini ateşleyebilir ve medya devleri bundan etkilenebilir" denildi.

Gazeteler, stüdyolar, tv kanallarından oluşan global medya devinin mimarı Dr. Murdoch, son elli yılda, ilk başta red edilse de sonradan boyun eğdirerek bir çok anlaşmaya imza atmakla tanınıyor.

Haberde Time Warner'ın, şirketin yararına olmadığı gerekçesiyle 21. Century Fox’un nakit ve hisse alım teklifini reddettiği bilgisine de yer verildi. Time Warner'ın açıklamasında kendi stratejik planına vurgu yaptı ve 21. Century Fox’un hisselerindeki belirsizliği gerekçe gösterdi.

Çarşambadan önce 21. Century Fox geçen ay Time Warner’ a resmi bir teklif yaptığını doğruladı. 21. Century Fox’ un açıklamasında, "Time Warner’ın  yönetim kurulu, bizim teklifimizle ilgilenmeyi redetti ve şu an için Time Warner ile bir görüşmemiz yok" denildi.

21. Century Fox ve Time Warner birleşirse 65 milyar dolarlık bir medya devi haline dönüşecek. Bünyesinde Fox, Fox News, FX, TNT, TBS ve HBO, ayrıca Warner Bros’u barındıracak.

SATIN ALIRSA CNN'İ SATACAK

Habere göre, teklifin en önemli bölümünü CNN'in geleceği oluşturuyor. Buna göre, Murdoch, rekabet kurallarına ters düştüğü için veto edilebileceği gerekçesiyle, teklifine CNN'i satma maddesini de koydu. CNN, başta ABD olmak üzere küresel düzeyde Murdoch'un FOX TV'si ile rekabet ediyor.

21. Century Fox’un sahibi Murdoch’un bundan sonra yapacağı hamle ise merak konusu.