İSTANBUL, 21 Temmuz () - VakıfBank ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ihracatçılara yönelik kredi ve diğer dış ticaret işlemlerini kapsayan bir protokol imzalandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ile VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan arasında imzalanan protokol kapsamında, ihracatçı firmaların dış satışları artışına destek olmak amacıyla, çeşitli kredi seçenekleri sunulacak.

Protokol töreninde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Vakıfbank ile imzaladığımız İşbirliği protokolü ile 2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde desteklediğimiz 19 stratejik hedef arasında yer alan 'finansal enstrümanların ve ticaret destek araçlarının artırılması ve verimli kullanımının sağlanması' kapsamında büyük bir aşama kat edeceğimize inanıyoruz" dedi.

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan da, "VakıfBank olarak kurulduğumuz günden bu yana üretime, ihracata ve büyük projelere destek oluyor, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Bugün TİM ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği protokolü sayesinde, finansal kaynaklarımızı, kredi çeşitlerimizi, bankacılık ürünlerimizi ve pek çok yurt dışı kaynağı cazip fırsatlarla ihracatçılarımıza sunacağız " dedi.