Faik KAPTAN/İSTANBUL,() Türk Hava Yolları (THY), İtalya’da şu anda sefer düzenlediği Roma, Milano, Venedik, Napoli, Bolonya, Cenova, Torino ve Katanya’nın ardından 9. kent olan Pisa’ya bugünden itibaren yeni sefer başlattı. THY’nin 107 ülkedeki 257. uçuş yaptığı nokta olan Pisa seferlerinin haftada 4 olmak üzere Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri karşılıklı olarak yapılacağı bildirildi. Pisa’nın ayrıca Güney Avrupa’da 25. uçuş noktası olma özelliğini taşıdığı da açıklandı.
THY Basın Müşavirliğinden Pisa ile ilgili olarak şu bilgi verildi:
“Kuzey İtalya'daki Toskana bölgesinde yer alan Pisa şehrinin en önemli simgesi, hiç şüphesiz herkesçe bilinen eğik Pisa Kulesi.
11. ve 14. yüzyıl arasında İtalya Yarımadası’nın en güçlü 4 deniz cumhuriyetinden biri olarak tarihte yer edinmiş Pisa’nın sembolik kulesi, şehrin gücünün ve zenginliğinin göstergesi olarak Cenova ve Venedik’e rakip olarak inşa edilmiş.
Ayrıca Toskana’ya özgü kırmızı ve beyaz etten oluşan farklı yöresel lezzetlerin keşfedilebildiği Pisa’da taze sebzeler bölge mutfağının temel taşını oluşturuyor. İtalya’nın çoğu bölgesinde başlangıç menüsü içerisinde pek rastlanmayan çorba, bu bölgenin olmazsa olmazlarından. Pisa’ya özgü karakteristik yemeklerden biri olan nohut çorbasını, ‘tuzsuz ekmek ve yerel zeytinyağı ile denemek ise tur dâhilinde tecrübe edilmesi gerekenlerin başında geliyor.”