HAVA-İŞ sendikasının on gün önce yapılan Olağan Genel Kurul sonrası yeni seçilen Ali Kemal Tatlıbal başkanlığındaki yönetim ile Türk Hava Yolları arasındaki görüşmeler sonucunda grevde anlaşmaya varıldığını açıkladı. Hava-İş sendikası tarafından "THY’de grev sona erdi" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, “24. Dönem Toplu iş sözleşmesi 01.01.2013 – 31.12.2015 tarihlerini kapsayacak şekilde imzalandı. Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ve yönetim kurulu üyeleri ile THY A.O. yönetimi arasında yapılan görüşmelerde mutabakata varıldı” denildi. YENİ İŞE GİRİŞLERDE PART-TİME KALDIRILDI Anlaşma sonrası Hava-İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal’ın grev çadırına giderek pankartları kaldırdığı açıklandığı yazıda Tatlıbal şunları söyledi: “Göreve talip olduğumuzda çatışan değil çalışan bir sendika Sloganıyla yola çıktık. 305 arkadaşımızın tekrar işine dönmesi ve grevdeki mağduriyetin giderilip tüm üyelerimizi kucaklamak üzere müzakereleri yürüttük ve mutlu sona ulaştık. Öncelikle tüm üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz. Yapılan anlaşmaya göre ücretlere 1 yıl yüzde 5 + yüzde 3 takip eden yıllar içinse her altı ayda bir %3 oranında ücret artışı yapılacaktır. Enflasyonun yüzde 3 den yüksek olması halinde fark 6 aylık dilimler halinde ücretlere yansıtılacaktır.



Tüm üyelere bir defaya mahsus olmak üzere 2013 yılında çalıştıkları gün sayısına orantılı olarak 5 bin 500 TL brüt ödeme yapılacaktır. Sosyal yardım ödemesinde ve diğer sosyal haklarda da önemli kazanımlar elde edilmiştir.



Kabin memurlarının yeni işe girişlerinde uygulanan part-time çalışma kaldırılmıştır. Rev 3 Uçuş Prosedürünün kaldırılması hususunda da mutabakat sağlanmıştır. 08 Aralıkta Hava- İş bayrağını teslim almamızın ardından kısa bir süre içerisinde sonuç almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da sorunların hızlı ve akılcı şekilde çözülmesi için fedakârlıkla çalışacağız.Sözleşmemizin üyelerimize ve THY camiasına hayırlı olmasını diliyoruz.” İY (ET)