İbrahim YILDIZ/TEBRİZ, () Türk Hava Yolları (THY)İran’ın Tebriz kentini yaptığı günlük uçuşlarla dünyaya bağlıyor. Türk Hava Yolları’nın dış hat destinasyonlarından biri olan Tebriz seferleri 2006 yılında başladı. Karşılıklı üç seferle başlayan seferler şimdilerde günlük olarak icra ediliyor. THY’nin Tebriz seferleri hakkında bilgi veren Türk Hava Yolları Tebriz istasyon müdürü Yavuz Akkaynak amaçlarının Tebriz’i dünyaya tanıtmak ve bu kentin bir turizm merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

TRANSİT YOLCULAR BİZİ TERCİH EDİYOR

Yolcu profili hakkında da bilgi veren Akkaynak, “Yolcu profilimiz daha çok Avrupa, Kuzey Avrupa ve Kuzey Amerika’da yaşayan yolcularımız bizi tercih ediyor. Yolcularımız uçuş saatlerimiz ve bağlantı uçuşlarımız nedeniyle bizleri tercih ediyor. Bu yüzden transit yolcular bizleri tercih ediyor. Tebriz seferlerimiz şuan da günlük olarak icra edilmeye devam ediyor. Yolcu durumu imkan verdiği sürece Sivil Havacılık müsaadesinde sefer artışına gitmek istiyoruz” dedi.

BAĞLANTI UÇUŞLARI İÇİN GECE SEFERİ

Tebriz uçuşlarının gece saatlerinde yapılmasının nedeninin yolcularının diğer bağlantı uçuşlara rahatlıkla kullanması için yapıldığını da sözlerini ekleyen Yavuz Akkaynak konuşmasında şunları söyledi:  “THY olarak en iyi bağlantıyı vermek için uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz. Taşıdığımız yolcu sadece İstanbul yolcusu değil bunun büyük çoğunluğu İstanbul üzerinden transfer olarak diğer hatlara dağıtılıyor.”

(FOTOĞRAFLI)