TÜRK Hava Yolları (THY), haftada 4 gün karşılıklı düzenlediği Isparta- İstanbul sefer sayısını 6'ya çıkardı.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, THY'nin yeni sefer uygulamasının 30 Nisan 2014'te başlayacağını söyledi. İnatçı takiplerinin olumlu sonuç verdiğini belirten Başkan Başdeğirmen, "30 Nisan'dan itibaren cumartesi günleri hariç haftanın 6 günü Isparta'dan İstanbul'a İstanbul'dan da Isparta'ya karşılıklı uçak seferleri yapılacak" dedi.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 13.40'ta kalkan uçağın 14.50'de Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda ineceğini vurgulayan Başdeğirmen, aynı uçağın Isparta'dan saat 15.30'da havalanarak 16.35'te İstanbul Atatürk Havalimanı'na ineceğini aktardı.
'UÇAĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM'
ITSO Başkanı Başdeğirmen, uçak seferlerinin 7 güne çıkarılması, saatlerinin değiştirilmesi, hac ve umre seferlerinin Isparta'dan yapılması konusunda THY Genel Müdürlüğü ile görüştüklerini söyledi. Isparta'nın yanı sıra Burdur'un da uçak seferlerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Başdeğirmen, "Bu seferler için büyük mücadele verdik. İnatçı takibimiz sonucu bunu başardık. Uçak seferlerinin 6 güne çıkması bizim ekonomimizi olumlu yönde etkileyecek. Isparta'nın turizmi de bu sayede gelişecek. Kentimize gelecek yatırımcıların ilk sorduğu soru ulaşım oluyor. Her gün uçak seferinin olması Isparta'nın elini güçlendirir" dedi.